De la an la an, gătiți dulceață de mere după aceeași rețetă, ceea ce este plictisitor. Vă sugerăm să încercați să faceți dulceața după o rețetă neobișnuită.
Ingrediente:
1 kg de mere,
250 de grame de zahăr,
250 de grame de nuci decojite,
1 lămâie,
1 frunză de dafin,
100 ml apă.
Merele se curăță de coajă și cotor și se taie cuburi mici de un centimetru, iar lămâia - felii. Puneți într-o cratiță merele, feliile de lămâie, zaharul și frunza de dafin, dar nu le amestecați. Se fierbe 10-15 minute, se scot frunza de dafin și lămâile.
Chec din fulgi de ovăz și dovleac: un desert excelent pentru cei care țin la siluetă
Nucile se toacă cu un cuțit și se pun în oala cu mere. Dulceața se mai fierbe 10 minute. Puteți adăuga și câteva linguri de coniac, pentru o aromă deosebită.
Dulceața este gata: trebuie transferată în borcane sterile și păstrată la frigider. Nucile și lămâia adaugă un gust picant și acrișor.
Vă spunem cum să pregătiți un desert, care vă va cuceri de la prima bucățică. Nu este dificil să-l prepari, iar dacă vei adăuga, în aluat, și coaja parfumată de la două lămâi, atunci va fi imposibil să-i reziști.
Pentru 4-6 porții veți avea nevoie de:
175 grame de făină,
125 grame de zahăr,
praf de sare,
100 grame unt rece, tăiat în cuburi,
2 gălbenușuri de ou,
2 lămâi,
350 grame de caise,
2 lingurițe amidon de porumb,
100 grame de smântână grasă,
1 ou,
50 grame de lapte condensat,
esență de vanilie,
4 linguri de gem de caise,
2 linguri de lichior de caise,
zahăr pudră pentru decor.
Mixați făina, 35 grame de zahăr, sare, untul răcit și un gălbenuș de ou cu un mixer. Apoi frământați aluatul cu mâinile.
Ungeți o formă dreptunghiulară (11 x 35 cm) cu ulei și puneți aluatul în ea, îndoind marginile în jurul pereților tăvii. După aceea, străpungeți aluatul în mai multe locuri cu o furculiță și puneți-l la congelator pentru 30 de minute.
Dovlecel copt cu piept de pui: un preparat delicios pentru un prânz în familie
Decojiți cu grijă o lămâie și tăiați coaja în fâșii subțiri. Coaja de la a doua lămâie trebuie dată prin răzătoare. Stoarceți din lămâi 3 linguri de suc. Tăiați caisele în jumătate.
Pentru a face glazura, combinați amidonul de porumb, smântâna, oul, gălbenușul rămas, coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie, laptele condensat, esența de vanilie, 2 linguri de dulceață de caise, 2 linguri de lichior de caise și 35 grame de zahăr.
Pandișpan pufos cu lămâie: este aproape imposibil să-i reziști acestui desert delicios
Se toarnă glazura peste aluat, se așează caisele deasupra, apoi se dă prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 200°C, pentru 40 de minute.
În timp ce tarta se coace, puneți într-o cratiță fâșiile de coajă de lămâie, 25 grame de zahăr și 25 grame de și țineți-o pe foc până când lichidul se va evapora. Apoi lăsați să se răcească.
Compoziția obținută se toarnă peste tartă. La final, tarta se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu