Această dulceață de prune are gust și aromă de ciocolată, iar aciditatea plăcută a prunelor îi completează și îmbogățește gustul.
Iată lista ingredientelor de care aveți nevoie:
2 kg prune,
1,5 kg zahăr,
100 grame cacao,
200 grame unt.
Spălați prunele, îndepărtați-le sâmburele și puneți-le într-o oală. Adăugați aproximativ 150 de grame de zahăr în prune. De asemenea, puteți adăuga și puțină apă (aproximativ 100 de mililitri). Prunele se fierb aproximativ 20 de minute, amestecându-le din când în când.
Cea mai rapidă prăjitură dintre toate: se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor
După ce prunele se răcesc, transformați-le, cu un blender, într-un piure. Adăugați 1,5 kg de zahăr și gătiți-le încă 20 de minute. Dacă pruna este acră, atunci se poate adăuga mai mult zahăr.
Răciți gemul și îndepărtați spuma. Puneți gemul înapoi pe foc. Se aduce la fierbere, se adaugă pudra de cacao și untul. Se amestecă totul bine până se omogenizează. Gătiți încă 15 minute.
Pune niște roșii suculente într-o pungă și gustarea senzațională va fi gată în două ore
Turnați dulceața gata în borcane spălate și uscate și închideți-le cu capace. Întoarcem borcanele cu gem cu susul în jos, le învelim într-o pătură și le lăsăm să se răcească complet. Apoi le puteți depozita într-un loc întunecat și răcoros. Poftă bună!
Puteți pregăti fructe pentru iarnă nu numai sub formă de compot, gem sau dulceață. De exemplu, puteți pune, acasă, piersici la murat, în loc să le cumpărați gata făcute în magazin.
Piersicile murate sunt o delicatesă de casă. Veți economisi bani și, cu siguranță, va fi delicioasă, deoarece vei folosi doar ingrediente naturale.
Ingrediente pentru 6 borcane de 0,75 litri:
piersici - 2 kg (alegeți fructe tari și necoapte),
pentru saramură: un litru de apă, 400 grame de zahăr, 1 linguriță de acid citric.
Rețetă de clătite „Trei pahare”: chiar și cea mai neexperimentată gospodină le va face delicioase
Îndepărtați sâmburii din piersici. Așezați, apoi, compact jumătățile de piersici în borcanele spălate și uscate. Vă puteți apoi ocupa de prepararea saramurii. Turnați apă într-o cratiță, adăugați zahărul și acidul citric.
Amestecul trebuie să fiarbă și zahărul să se dizolve. Turnați siropul fierbinte peste piersici. Acoperiți borcanele cu capace curate.
Puneți o cârpă curată pe fundul unei oale mari și așezați atent borcanele. Turnați peste ele apă și fierbeți-le 10 minute. Sigilați bine borcanele, scoteți-le din apă, înfășurați-le cu o pătură și lăsați-le așa o zi. Ulterior, le puteți depozita în cămară. Poftă bună!
Castraveții murați sunt o sursă ideală de fibre naturale, care te ajuta să consumi mai ușor anumite mâncăruri, mai ales carnea. De aceea, foarte mulți nutriționiști recomandă consumul castraveților murați.
Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă
Și dacă e vară și sezonul conservelor conținute, vă prezentăm azi o rețetă originală și interesantă: castraveți murați în pungă. Se prepară rapid, iar rezultatul este delicios, aromat și crocant.
INGREDIENTE:
1 kg de castraveți;
5-6 căței de usturoi;
30 grame de mărar;
1/2 linguriță de piper negru măcinat;
1 lingură de sare;
1 frunză de dafin.
Într-un vas cu apă rece, se castraveții spălați și îi lăsați pentru 2 ore. Luați 2 pungi de plastic și le puneți una în cealaltă.
Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată
Îndepărtați codițele castraveților din ambele părți, apoi îi tăiați în jumătate pe lungime. Transferați castraveții în pungă, adăugați usturoi dat prin răzătoarea mică, mărar tocat, sare, piper negru și foaie de dafin.
Limonadă proaspătă. Ce să adăugați în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă
Legați o pungă, astfel încât în interior să rămâne aer, apoi o legați și pe a doua. Agitați punga timp de 1 minut, apoi o dați la frigider pentru 30 de minute.
A doua zi scoateți castraveți din pungă și serviți-i pe masă. Sunt atât de gustoși! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu