Transportatorii şi fermierii au început miercuri o serie de proteste.
UPDATE 2: Mai mulți protestatari s-au strâns și în Piața Constituției din fața Parlamentului la începutul serii.
UPDATE: Atât taximetriștii, cât și șoferii de ride-sharing s-au alăturat protestelor, în București, arată surse ale Digi 24.
Nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie, transportatorii şi fermierii au început miercuri o serie de proteste. Duminică a fost a cincea zi de proteste pentru reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor, care nu au fost mulţumiţi de rezultatul discuţiilor cu autorităţile. Aceştia au mers la Ministerul Finanţelor, după ce sâmbătă au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Nu au obţinut nicio soluţie de la Finanţe, aşa că protestele vor continua.
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat duminică seara că circulaţia rutieră a fost reluată în condiţii normale pe DN 2, în Vama Siret, judeţul Suceava.
În prezent, nu mai sunt blocaje în trafic ca urmare a protestelor în această zonă.
Duminică seara, şi la Braşov a avut loc un protest la care au participat mai multe maşini de mare tonaj, care au circulat pe centura ocolitoare a municipiului Braşov. Potrivit unor surse oficiale, protestatarii au mers pe VOB între km 10 şi 4+200 pe o bandă, iar poliţiştii au dirijat circulaţia pe banda liberă.
Duminică, poliţia a impus o serie de restricţii de circulaţie în Constanţa, pe traseul pe care s-a deplasat coloana de autovehicule ale fermierilor şi transportatorilor în a doua zi consecutivă de protest. Sâmbătă, zeci de tiruri şi tractoare care voiau să protesteze în oraş au blocat şoseaua de centură a municipiului Constanţa, iar poliţiştii şi jandarmii au făcut un baraj pentru a nu se bloca circulaţia.
Duminică seară, traficul rutier era dificil pe DN 1, pe sensul spre Bucureşti, din cauza zecilor de autovehicule ale căror şoferi susţineau protestul transportatorilor. Revendicările transportatorilor:
revenirea la 5% la impozitul pe dividendeeliminarea dublei impozitări CASSrevenirea la plafonul numerar, la forma veche a legii, și să nu se instituie sancțiuni pentru transportatori pentru nerespectarea de către beneficiarul transportului a tuturor condițiilor de declarare a mărfurilor cu risc ridicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu