Dumitru Buzatu a făcut un denunţ la DNA. Fostul baron va colabora într-un dosar de corupţie cu fonduri europene

Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea

Dumitru Buzatu se află din nou în centrul atenției, de data aceasta în calitate de martor denunțător într-un dosar de corupție investigat de DNA.

Aflat în arest preventiv încă din luna septembrie, Buzatu este acuzat de procurorii anticorupție că ar fi acceptat o mită de 1,25 de milioane de lei.

Arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mita menționată, Buzatu susține că poate oferi informații relevante într-un caz de corupție legat de fondurile europene.

Potrivit unui comunicat emis de casa de avocatură care îl reprezintă, Dumitru Buzatu a fost audiat în calitate de martor denunțător într-o anchetă ce vizează folosirea sau prezentarea de documente sau declarații false, cu scopul obținerii nejustificate de fonduri europene sau alte active.

Decizia de a colabora cu procurorii pare să fie una strategica, cu scopul de a beneficia de o reducere a pedepsei în propriul său dosar penal.

Legislația specifică (articolul 19 din Legea nr. 682/2002) prevede că persoanele care, având calitatea de martor, sunt implicate în comiterea unei infracțiuni și denunță aceste activități ilegale, pot beneficia de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.

Ramona Tatarici (avocată): Nu are credibilitate. Nu știu efectiv ce încearcă să facă

Potrivit jurnalistei Laura Duță, Dumitru Buzatu ar fi organizat „ședințe politice din spatele gratiilor”, pentru a găsi soluții în vederea eliberării din închisoare.

Întrebată de prezentatoarea emisiunii „Culisele Justiției” cât de greu este să scapi din închisoare atunci când ești prins în baza unui flagrant, avocata Ramona Tatarici a răspuns:

„Din punctul de vedere al unui avocat independent, nu reușesc să îmi dau seama ce apărare își dorește să facă. Oricum, această apărare pe care a pornit-o nu o văd plauzibilă. Trebuie să faci o declarație care să fie în acord cu materialul probator de la dosar. Asta înseamnă să iei la cunoștință materialul probator înainte să dai o declarație.

Cumva, adevărul, trebuie să fie pe lângă materialul probator. Dacă ai interceptări, ai flagrant, ai acele sume marcate, iar apoi spui ”sunt ale mele, le dădusem împrumut”... nu are credibilitate. Nu știu efectiv ce încearcă să facă, însă aceste declarații mai mult îi înrăutățesc situația.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel