Update. Dumitru Buzatu a fost reținut, după ce a fost prins în flagrant. Pieleanu, profund șocat! A fost exclus din PSD

DNA l-ar fi ridicat pe Dumitru Buzatu chiar când primea banii. Au apărut imagini cu mita. 

Update ora 10:22. Dumitru Buzatu a fost oficial, exclus din PSD

Update ora 9:12. Propunerea de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui va fi trimisă la Tribunalul Vaslui.

Update ora 8:00. Dumitru Buzatu a fost reținut de DNA. Acesta a fost dus la audieri în jurul orei 4:00 dimineața.

Percheziţiile efectuate de procurorii DNA la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, s-au încheiat după aproximativ şase ore.

Liderul PSD Vaslui a părăsit locuinţa din satul Mărăşeni, comuna Ştefan cel Mare, escortat de jandarmi şi fost urcat într-o maşină a Jandarmeriei, urmând să fie transportat la sediul DNA Iaşi.

Dumitru Buzatu nu a oferit declaraţii presei.

UPDATE: ”Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat se reunește sâmbătă, 23 septembrie 2023, de la ora 10.00, la sediul central al PSD din Șoseaua Kiseleff, nr. 10, cu participare fizică și on-line” anunță Biroul de Presă al PSD, într-un comunicat de presă. 

UPDATE: Banii pe care i-ar fi primit Dumitru Buzatu. 

2. Banii pe c... (dumitru-buzatu-ar-fi-fost-prins-in-flagrant-cand-primea-o-mita-de-1-25-milioane-de-lei---surse-pieleanu--profund-socat-psd--sedinta-de-urgenta-ciolacu-ii-anunta-excluderea--prc-e2prc-80prc-9da-facut-o-prostieprc-e2prc-80prc-9d_18691300.jpg)

Fotografia a fost făcută în portbagaj. Banii ar fi fost dați într-un local din Vaslui. Omul de afaceri care a dat suma de bani îl denunțase în prealabil pe Dumitru Buzatu că i-a cerut cei 10% din contractul din bani publici, astfel că întâlnirea a fost monitorizată de procurori. 

Au apărut și imagini video de la percheziții: 

La domiciliul lui Dumitru Buzatu, a ajuns și fiul său. 

----- 

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, ar fi fost prins chiar în această seară de procurorii DNA în timp ce ar fi primit o mită de nu mai puțin de 1,25 de milioane de lei pentru acordarea unui contract, citează G4Media surse judiciare. 

Procurorii ar efectua percheziții la această oră la domiciliul lui Dumitru Buzatu. O solicitare a fost transmisă, pentru mai multe informații, către DNA.

Digi24 transmite că Dumitru Buzatu se află acum în custodia ofițerilor anticorupție. Contractul pentru care ar fi cerut mita era de 10 ori mai mare și era finanțat de CJ Vaslui, conform postului TV. Practic, conform surselor judiciare, Dumitru Buzatu ar fi primit 10% dintr-un contract public, când a fost surprins și ridicat de anchetatori. 

Amintim că Dumitru Buzatu a intrat în Parlament în 1992, acolo unde a stat până în 2012, an de când ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Pieleanu, șocat

”Nu ascund că am o relație de prieteni de ani buni cu Dumitru Buzatu, fără legătură cu politica, discutăm pe teme de interes comun, de cultură, de societate și sunt profund șocat la vestea că, în 2023, Dumitru Buzatu ar fi putut să ia o mită de 1,25 milioane de lei pentru un contract. Sper din tot sufletul să nu fie adevărat” ne-a declarat Marius Pieleanu. 

Romașcanu: A făcut o prostie

”Îmi pare rău de o asemenea veste, este un coleg vechi, dar, având în vedere situația de față, probabil că mâine se va convoca Biroul Permanent Național, unde se va vorbi despre demiterea sa din partid” a declarat Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, la Digi24. El a adăugat că ”atât timp cât a făcut o prostie, o infracțiune, lucrurile nu mai pot fi comentate”. 

Ciolacu anunță excluderea lui Buzatu din PSD

”Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!” a reacționat Marcel Ciolacu. 

Revenim cu informații 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel