După 20 de ani în Italia, s-a întors în România. Dj Gabro: Veneam din România cu niște avantaje

După 20 de ani în Italia, s-a întors în România. Dj Gabro: Veneam din România cu niște avantaje
După 20 de ani în Italia, s-a întors în România. Dj Gabro: Veneam din România cu niște avantaje

Gabriel, DJ Gabro, este plecat de la vârsta de 11 ani în Italia și a povestit în cadrul emisiunii "Departe de România" cât de greu a fost să se lupte cu rasismul în timp ce era copil.

"Părinții mei erau acolo deja de 2 ani, după care am plecat și eu și am început practic școala generală acolo, școala generală fiind de 3 ani acolo, e împărțită diferit, acolo 1-4 este 1-5, apoi urmează 3 ani de gimnaziu și după care 5 ani de liceu.

La 11 ani percepi un pic diferit lucrurile, ți se pare că e un lucru nou și te atrage și nu stai să te gândești prea mult, eram deja de ceva timp departe de părinți și pentru mine a fost o bucurie imensă să fiu alături de ei, deci nu a fost un șoc sau o problemă. A fost puțin greu să mă adaptez la început, dar noi fiind latini ne adaptăm  rapid oriunde. Evident, majoritatea prietenilor mei erau români, pentru că de fiecare dată când ne găseam pe acolo ne bucuram că suntem români.

Problemele pe care le-am întâmpinat au fost cele de rasism, din păcate există în orice țară și au fost niște episoade care m-au marcat și mi-a fost cam dificil să le trăiesc în perioada respectivă, dar am reușit să trec peste.

Gabriel a povestit că a avut multe avantaje când a ajuns în Italia în ceea ce privește sistemul de învățământ, dar că s-a luptat și cu rasismul în ceea ce îi privea pe colegii de școală.

Exemplele sunt banale, dar m-au durut atunci, de fel cu colegii de clasă aveam probleme, reușeau să te facă să te simți prost că ești român. Nu pot să spun același lucru despre profesori și sistemul de învățământ, au fost super.

M-au ajutat foarte mult să mă integrez, să mă adaptez, am avut profesor de susținere în timpul școlii generale care se ocupa ca eu în ziua respectivă mă ajuta ca eu să învăț limba italiană. A fost foarte ok din punctul acesta de vedere. Veneam de acasă cu niște avantaje, spre exemplu limba engleză, în primii 3 ani nu prea aveam ce să învăț, matematică la fel.

La noi, într-adevăr, sistemul de învățământ dar dacă eu am reușit să ajung acolo în primii 3 ani cu niște chestii gata învățate și știute asta înseamnă că învățasem ceva acasă", a povestit DJ Gabro, la emisiunea Departe de România.

Vezi interviul integral aici.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel