După 9 zile de suferință, un speolog american a fost salvat dintr-o peșteră

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Speologul american care a rămas blocat la o adâncime de peste 1.000 de metri într-o peşteră din sudul Turciei a fost salvat luni, după nouă zile.

"Mark Dickey a fost eliberat", a anunțat Federația Turcă de Speologie, adăugând că "operaţiunea de salvare a fost finalizată cu succes"

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a suferit o sângerare gastrointestinală pe când se afla la o adâncime de 1.040 de metri, într-o expediţie internaţională de explorare în peştera Morca din munţii Taurus, provincia Mersin.

Serviciile de urgenţă au numit această acțiune de salvare drept una dintre cele mai ample şi mai complicate operaţiuni în subteran organizate vreodată.

O echipă internaţională de 200 de salvatori, exploratori şi medici a început să-l ridice cu atenţie pe Dickey la suprafaţă după ce i s-a făcut transfuzie.

Potrivit autorităţilor, starea de sănătate a speologului american s-a ameliorat vizibil în ultimele zile.

"În general, starea sănătăţii este bună. Continuă să fie hrănit cu lichide", a declarat presei Cenk Yildiz, şeful filialei locale a serviciului turc de intervenţie în caz de urgenţă. "I-am rezolvat problemele de sângerare gastrică prin administrare de plasmă şi ser", a explicat el.

Într-un videoclip, Mark Dickey a mulţumit guvernului turc pentru ajutor, afirmând că "reacţia sa rapidă" i-a "salvat viaţa". 

                                         

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel