După Austria, a venit rândul Germaniei: Gunoiul lor, oprit la granița noastră

România, groapa de gunoi a Europei? Alte două TIR-uri cu deșeuri, blocate să intre în România. Veneau din Germania / Foto: Pixabay
România, groapa de gunoi a Europei? Alte două TIR-uri cu deșeuri, blocate să intre în România. Veneau din Germania / Foto: Pixabay

Două transporturi de deşeuri care veneau din Germania au fost blocate să intre în România.

Două transporturi de deşeuri care veneau din Germania au fost blocate să intre în România de către poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni, transmite Agerpres. În total este vorba despre aproximativ 22 de tone, constatându-se că şoferii nu aveau documente de import. Cele două TIR-uri au fost verificate în vămile Nădlac II şi Borş II şi erau conduse de şoferi români.

Ce tipuri de deșeuri transportau cele două TIR-uri



"Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, biciclete, saltele, mobilier şi diverse bunuri casnice, de la diferite societăţi comerciale din Germania pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad şi Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 13.500 kilograme, respectiv 9.360 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", a transmis, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să fie returnate în Germania. Reamintim că și ieri autoritățile române au blocat intrarea în țară a două TIR-uri care transportau gunoi din Italia şi Austria.

VEZI ȘI: Gunoiul din Austria, oprit la intrare în România. Sunt zeci de tone

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel