Se zice că ouăle vopsite la Paști sunt cumva "sfințite" și țin mai mult, astfel că pot fi consumate în siguranță chiar și o săptămână. Dar chiar așa este?
Dr. Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic SANADOR, a spus la DC Medical câte zile ar fi recomandat să consumăm ouăle fierte din ziua în care le-am făcut, astfel încât să nu ajungem la toxiinfecție.
"Peste tot scrie 30 de zile. Ouăle se păstrează la frigider. Ce să spun? Am mâncat și mai vechi, am mâncat și mai noi... ideea care e? Nu pot să spun - O să se întâmple! - poate da, poate ba. Ouăle se păstrează și după ce le-ai fiert tot la rece. Acum... nu-nțeleg de ce să fierbi 100 de ouă și pe urmă să te chinui să le mănânci. Fierbi 10 că mai mult de-atâtea nu-ți trebuie!
Și, să fim cinstiți, ouăle fierte tari tare sunt indigeste! Nu sunt bune, nu sunt gustoase. Mănânci o zi, mănânci două... Acum, mie niciodată nu mi-au ținut ouăle mai mult de două săptămâni.
Mai era povestea că vopseaua de ouă are tot felul de substanțe otrăvitoare. Înainte se colorau cu vopsea tipografică, fiecare de unde apuca să ciupească... Eh, dacă mănânci un ou vopsit, două, nu se întâmplă nimic. N-ai cum să te îmbolnăvești, să te intoxici cu tot felul de metale grele de la un ou sau două. Dacă mănânci 10 e cu totul și cu totul altceva" a explicat medicul.
Interviul complet, aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News