După ce a cumpărat o companie aeriană românească, Aeroitalia rămâne la sol: suspendă toate zborurile Italia - România. WizzAir, mișcare strategică

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

WizzAir se urcă pe eșecul Aeroitalia și vine în ajutorul românilor cu bilete la prețuri mici. 

Aeroitalia a luat decizia total neașteptată de a-și închide baza operațională abia deschisă în Bacău. Compania suspendă toate rutele spre România. „Această decizie strategică ne permite să realocăm resurse pentru a răspunde cererii tot mai mari de pe piața internă italiană” susține compania italienească. Decizia de a anula complet zborurile spre România din noiembrie 2024 până în martie 2025 este surprinzătoare în contextul în care Aeroitalia abia intrase pe piața românească. Fondată în 2022, compania italienească tocmai ce achizițioase în 2023 o companie aeriană românească, AirConnect, fiind de așteptat să se extindă pe piață, nu să-și închisă porțile. Aeroitalia opera zboruri externe în București și Bacău și avea și zboruri interne, rămânând de văzut dacă și acestea vor fi afectate. 

Tarife WizzAir

Profitând de această situație WizzAir face o strategie de marketing îndrăzneață, propunând tarife pentru români începând de la 14,99 euro. 

Compania aeriană Wizz Air oferă tarife speciale, începând de la 14,99 euro, pentru călătorii afectaţi de suspendarea rutelor Aeroitalia către România, în special pe rutele care leagă Roma şi Bergamo de Bucureşti şi Bacău, a anunţat, miercuri, compania, conform Agerpres. Astfel, de la Roma Fiumicino către Bacău tarifele sunt de 24,99 euro, de la Bacău către Bergamo Orio al Serio - 14,99 euro, iar de la Bucureşti către Roma Fiumicino - 24,99 euro.

Călătorii pot profita de tarifele speciale Wizz Air pe aceste rute între 4 şi 30 noiembrie, inclusiv. Tarifele speciale sunt în funcţie de disponibilitate pentru fiecare zbor. Pasagerii pot face rezervări prin intermediul unei pagini dedicate de pe site-ul oficial al Wizz Air.

"În urma suspendării bruşte a serviciilor Aeroitalia către România de la două huburi importante precum Roma şi Bergamo, Wizz Air intervine din nou ca o soluţie pentru călătorii ale căror planuri au fost perturbate de aceste anulări. România este o destinaţie cheie pentru călători, iar obiectivul nostru este să ne asigurăm că pasagerii afectaţi de suspendarea rutelor Aeroitalia îşi pot menţine planurile importante de călătorie în această perioadă marcată de o cerere ridicată", a declarat Janos Pal, Head of Revenue Optimization în cadrul Wizz Air, în comunicatul citat.

Wizz Air operează o flotă de 224 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi a înregistrat 62 de milioane de pasageri în anul financiar 2024, care s-a încheiat la 31 martie 2024. Compania aeriană este listată la Bursa de Valori din Londra. 

Aeroitalia operează o flotă de opt aparate Boeing 737-800 și un aparat Boeing 737-700 către destinații europene, adăugând acum două aeronave ATR 72-600, operate de AirConnect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel