Sorin Minea, președintele Romalimenta, a dezvăluit în ce ar investi dacă ar lua-o astăzi de la capăt.
”Nu, n-aș mai investi. E mai rentabil să fac agricultură, aș fi luat teren cu banii băgați, e muncă grea și-n agricultură, dar se poate câștiga și aș fi găsit un alt sector, dar în carne, la ora actuală, dacă ar fi să bag toți banii, nu. Mi-ar fi frică. Peste tot se spune despre necesitatea scăderii producției de carne, peste tot în lume. Este o afacere în care vor fi două mari curente, unul de volum și unul de nișă, dar dacă toată lumea se bagă pe nișă, dispare: produsele cu un preț mai mare și cu o calitate mai bună. Se încearcă tot felul de variante... produse tradiționale. Eu am încercat să explic, când cade în derizoriu, pierzi. Toată lumea vinde produse naturale și tradiționale... Eu carne artificială nu am mâncat. Produse tradiționale, unele sunt, unele nu sunt. Cei care fac șmecherii pe piață sunt cei care distrug puterea unui advertising. Dacă aș știi că produsele tradiționale sunt real tradiționale, respectându-se legea, ar fi o treabă care crește. Alături de doi care respectă, sunt cinci care șmecheresc. Ăia cinci îi distrug și pe ăia doi” spune Sorin Minea, președintele Romalimenta, în emisiunea ”Totul despre bani”.
Sorin Minea, de profesie medic veterinar, a intrat în lumea afacerilor cu preparate din carne în urmă cu 30 de ani. La nivelul lui 2019, afacerile sale, în parteneriat elvețian, se ridicau la 30 de milioane de euro anual. ”În Elveţia, Urs Angst mi-a propus să intrăm printr-un parteneriat, dar în România eu m-am ocupat de dezvoltarea afacerii din ’90 până astăzi. Urs Angst a fost cel care a făcut investiţia în fabrică, iar eu am muncit” spunea Sorin Minea. Investiția inițială a fost de 20.000 de dolari, dar totală se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News