Krelinul acuză Occidentul că duce un „război hibrid total“ împotriva Rusiei şi că a declanşat o „explozie de rusofobie din epoca de piatră“.
Kremlinul a criticat din nou aspru sâmbătă acţiunile Occidentului cu privire la Ucraina, acuzându-l că duce un război hibrid total împotriva Rusiei şi că a declanşat o "explozie de rusofobie din epoca de piatră", relatează DPA.
Occidentul ne-a declarat un război hibrid total şi este greu de prezis cât va dura totul, a afirmat ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, avertizând că, fără excepţie, consecinţele vor fi resimţite de toată lumea.
Lavrov a făcut aceste comentarii în timpul unei reuniuni la Moscova a Consiliului pentru politică externă şi de securitate pro-Kremlin, potrivit agenţiei de presă Interfax.
Rusia a făcut tot ce a putut pentru a evita o confruntare directă cu Occidentul, a afirmat Lavrov, adăugând că Moscova a acceptat acum provocarea, pentru că s-a obişnuit de mult timp cu sancţiunile.
Între timp, Ministerul rus al Apărării a anunţat că trupele sale au bombardat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă mai multe posturi de comandă ucrainene şi două depozite de muniţii în regiunea Doneţk.
În cursul atacurilor, aproximativ 23 de unităţi militare au fost scoase din acţiune şi până la 100 de combatanţi ucraineni au fost distruşi, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov. Niciuna dintre afirmaţii nu a putut fi verificată în mod independent.
Ucrainenii au raportat că forţele ruseşti şi-au reluat bombardamentele asupra zonei industriale din Mariupol în timpul nopţii, în ciuda eforturilor ucrainene de a negocia o soluţie pentru cei rămaşi în uzina siderurgică Azovstal din oraş, acum în mare parte distrusă, conform Agerpres.
Militarii ucraineni se apără de forţele invadatoare ale Rusiei cu un tip de mitralieră care a intrat în uz atunci când Ucraina era parte din Imperiul Ţarist, adică acum mai bine de 100 de ani.
Este vorba despre mitraliera Maxim M1910, care cântăreşte 68 kg şi are un scut blindat, dar şi două roţi care îi permit să fie tractată de un vehicul sau să fie manevrată uşor de echipajul de trageri. Media de la Kremling ironizează armata ucraineană pentru că le foloseşte şi spune că motivul este lipsa unor echipamente moderne. Adevărul, însă, este mai complex de atât, scrie The Economist.
Aşa cum sugerează şi numele, arma a fost introdusă în 1910 şi este o versiune rusească a primei mitraliere automate, patentată de Hiram Maxim, un inventator americano-britanic, în 1883. Mitralierele Gatling, precursoarele acesteia, aveau şase ţevi care trebuiau să fie rotite manual. În designul lui Maxim, reculul de la gloanţele trase ajută la încărcarea următorului glonte pe ţeavă (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu