După ce ai mâncat risotto, termenul de "orez" va căpăta o cu totul altă semnificație

Rețete
Rețete

Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut precizări interesante despre risotto.

„Risotto, un pilaf domnesc. Cel mai bun pilaf îl mâncam la pomană, poate pentru că era fiert în zeamă de găină de curte, până devenea galben de gras ce era. Desi in Asia se mănâncă mult orez, nu ei sunt specialistii la acest capitol, ci italienii. Și după ce ai mâncat un risotto, termenul de "orez" va căpăta o cu totul altă semnificație. Și alt gust.

Risotto e un pilaf fiert în zeamă de carne/pește sau legume, la care se adaugă ceapă, vin alb, unt si parmezan din abundență, până capătă o structură cremoasă, delicioasă. Se foloseste o varietate de orez cu bob rotund, bogat în amidon (amilopectină) și sărac in amiloză - esențial pentru ca preparatul sa fie legat, onctuos. Arborio este sortimentul de orez cel mai cunoscut și mai folosit pentru risotto.

Un alt secret culinar: risotto trebuie consumat imediat după ce a fost preparat, doar atunci orezul are bobul ferm, al dente; pe măsură ce este lăsat să se gătească în propria căldură, consistența se modifică, boabele absorb tot lichidul, devin extra-fierte, moi și uscate”, a transmis nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel