După Elon Musk, și Mark Zuckerberg face o mișcare importantă pentru Donald Trump 

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Două dintre cele mai importante persoane din zona de social-media din SUA, Marck Zuckerberg și Elon Musk fac acțiuni importante în favoarea lui Donald Trump. 

Elon Musk a făcut recent o donație considerabilă pentru campania lui Donald Trump, despre care am relatat AICI

De asemenea, compania condusă de Mark Zuckeberg, Meta, a anunțat vineri că elimină măsurile impuse conturilor de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump în ianuarie 2023, când gigantul social media i-a permis fostului președinte american să revină după o interdicție de doi ani pentru incitare la violență, conform AFP.

Meta a transmis într-o actualizare a postării de pe blog din 25 ianuarie 2023 că, în calitate de candidat al Partidului Republican, Donald Trump nu va mai fi supus sancțiunilor sporite de suspendare.

Astfel, Trump nu va fi restricționat pe platforme, dar va fi supus unor sancțiuni mai rapide și mai severe în cazul unor noi încălcări ale regulilor Meta.

"Aceste sancțiuni au fost un răspuns la circumstanțe extreme și extraordinare și nu au fost necesare până acum," a subliniat compania.

Meta își justifică decizia prin "responsabilitatea de a permite exprimarea politică," afirmând că "poporul american ar trebui să îi poată auzi pe candidații la președinție în condiții egale."

Trump, interzis pe Facebook în 2021

Donald Trump a fost exclus de pe Facebook pe 7 ianuarie 2021, când era încă în funcție, pentru că și-a încurajat susținătorii în timpul atacului asupra Capitoliului din Washington cu o zi înainte.

Pe lângă această intervenție, fostul lider de la Casa Albă și-a promovat timp de mai multe luni teoria despre "Marea Minciună" - acuzații nefondate conform cărora alegerile prezidențiale din 2020 i-au fost "furate," afirmații considerate pe scară largă drept dezinformare și o provocare la adresa procesului democratic.

Majoritatea rețelelor sociale principale, inclusiv Twitter și YouTube, l-au interzis.

În iunie 2021, Facebook a decis că interdicția va dura doi ani și că republicanul va putea reveni doar când "riscurile pentru siguranța publică" vor "dispărea."

Odată foarte activ pe Twitter (acum X), unde avea peste 85 de milioane de urmăritori, Donald Trump comunică acum în principal prin Truth Social. Însă, propria sa platformă, lansată în 2022, nu a avut un succes larg.

Conturile sale de Facebook și YouTube au devenit din nou active în martie 2023.

Pe profilul său de Facebook, urmărit de 34 de milioane de utilizatori, există mesaje inițial publicate pe Truth Social, invitații la mitinguri, videoclipuri de campanie și meme-uri (imagini parodice), în special pentru a-l ataca pe rivalul său democrat, președintele Joe Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel