După disponibilizările a mii de angajați Twitter anunțate de Elon Musk, compania care deține Facebook și Instagram este pe cale să trimită acasă câțiva dintre angajați.
După disponibilizările a mii de angajați Twitter anunțate de Elon Musk, urmează Meta, compania americană care deține platformele Facebook și Instagram.
Potrivit The Hill, surse anonime au declarat pentru Wall Street Journal că disponibilizările ar putea afecta ”mii de oameni” și că un anunț oficial este așteptat cel târziu miercuri, 9 noiembrie.
Conform celor mai actualizate rezultate financiare pentru trimestrul al treilea din 2022, Meta are mai mult de 87.000 de angajați. Întrebată de ziar, compania nu a comentat zvonurile, ci a făcut referire la o declarație recentă a CEO-ului, Mark Zuckerberg, potrivit căreia Meta ”își va concentra investițiile pe un număr mic de domenii cu prioritate strategică”. În urma publicării rezultatelor din 30 septembrie, Zuckerberg a spus că „unele zone vor crește semnificativ, dar altele se pot reduce anul viitor”.
Alte companii tehnologice, cum ar fi Amazon, Netflix și Google au anunțat și ele concedieri și înghețarea angajărilor, deoarece sectorul continuă să simtă presiunile prețurilor ridicate și posibilitatea care se profilează a unei recesiuni.
Industria, care a prosperat în primele zile ale pandemiei de COVID-19, înregistrează o încetinire a profiturilor în peisajul economic post-COVID-19.
Săptămâna trecută, Elon Musk, noul proprietar al Twitter, anunțase concedierea a aproximativ 3.700 de angajați ai platformei, respectiv jumătate din numărul total de lucrători.
Magnatul fondator al SpaceX și-ar dori să reducă drastic costurile și să crească veniturile - de exemplu cu o taxă lunară percepută doar profilurilor de social media certificate - pentru a poziționa compania pe o bază financiară mai solidă, după ce a achiziționat-o pentru suma de 44 miliarde de dolari. De altfel, Musk și asociații săi au studiat o serie de planuri și scenarii alternative pentru reducerea personalului și revizuirea politicilor corporative ale Twitter, iar amploarea disponibilizărilor nu a fost încă stabilită definitiv.
Citește și:
La o săptămână după ce a fost cumpărat de Elon Musk, Twitter a început să concedieze jumătate din efectivele sale, lansând în acelaşi timp proiecte de anvergură şi o luptă împotriva utilizatorilor, agenţilor de publicitate şi asociaţiilor îngrijorate de transformarea influentei reţele de socializare, relatează AFP.
"Aproximativ 50% din personal va fi afectat" de disponibilizările în curs de desfăşurare în cadrul Twitter, potrivit unui document transmis angajaţilor reţelei de socializare şi consultat de AFP.
Compania californiană, care avea aproape 7.500 de angajaţi la sfârşitul lunii octombrie, a notificat mii de persoane prin e-mail, explicând că scopul acestor măsuri este "de a ameliora sănătatea companiei". De asemenea, compania a anunţat închiderea temporară a birourilor sale pentru a "asigura securitatea fiecărui angajat şi a sistemelor şi datelor de pe Twitter".
Imediat ce a preluat Twitter, Musk a dizolvat consiliul de administraţie şi a concediat directorul general şi alţi membri din managementul superior.
Elon Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conţinuturilor practicate de reţeaua de socializare, acuzată până în prezent că a cenzurat astfel opinii conservatoare, inclusiv prin suspendarea contului fostului preşedinte republican american Donald Trump, notează Agerpres.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News