După Polonia, Slovacia ar putea să nu mai trimită arme în Ucraina. Îngrijorări la Kiev, pe fondul amenințărilor lui Robert Fico

Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres

Temerile că Ucraina ar putea pierde sprijinul militar din partea aliaților săi au început să crească.

În timp ce Kievul se gândește la cum va răspunde Poloniei, care a anunțat că nu va mai furniza arme Kievului, există temeri din ce în ce mai mari că Ucraina ar putea pierde sprijinul militar din partea unuia dintre cei mai puternici susținători ai săi, conform Sky News.

Fostul prim-ministru al Slovaciei, Robert Fico, este favorit pentru a câștiga alegerile naționale de săptămâna viitoare. Acest fapt ar putea anunța o schimbare majoră în relația Slovaciei cu Ucraina.

El a promis în timpul unui miting politic de săptămâna trecută că va opri furnizarea de arme a Slovaciei către Ucraina dacă va câștiga alegerile

„Suntem o țară pașnică”, le-a spus el susținătorilor.

„Nu vom trimite nici măcar un rând de arme în Ucraina”, a adăugat el.

Până acum, Bratislava a furnizat arme și a oferit un sprijin politic puternic Kievului în cadrul Uniunii Europene și NATO.

„Vor trebui să se așeze oricum și să găsească un acord. Rusia nu va părăsi niciodată Crimeea, nu va părăsi niciodată teritoriile pe care le controlează”, a mai spus Fico.

Diplomații și oficialii occidentali de la Kiev spun, de asemenea, că o țară mică precum Slovacia nu poate merge atât de departe încât să sfideze politica UE și NATO.

Totuși, Fico a criticat sancțiunile împotriva Rusiei, cerând o apropiere de Moscova la încheierea războiului și angajându-se să pună veto asupra aderării Ucrainei la NATO dacă acest lucru nu se întrezărește.

Anterior, Fico a spus că războiul „a început în 2014, când na*iștii și fa*ciștii ucraineni au început să ucidă cetățeni ruși în Donbas și Luhansk”.

Mai mulți diplomați occidentali spun că precizările sale au provocat îngrijorare semnificativă în rândul aliaților Slovaciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel