După războiul din Israel, apare o nouă criză. Chirieac: Nu trebuie să supărăm Turcia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că Turcia joacă un rol cheie în prevenirea unei noi crize a refugiaților, în cadrul Uniunii Europene.

Întrebat, la România TV, ce opinie are referitor la zvonurile potrivit cărora ar putea exista o suspendare a spațiului Schengen, în cazul unei noi crize a refugiaților pe care conflictul din Israel ar provoca-o, Bogdan Chirieac a răspuns:

„Uniunea Europeană are niște valori, iar printre acestea se află și libera circulație a mărfurilor și persoanelor. Spațiul Schengen doar știți cum s-a inventat. La o reuniune Franța-Germania, nucleul dur al Uniunii Europene, președintele francez și cancelarul german n-au ajuns la timp, că erau granițele blocate de camioane. Și atunci au zis - „haideți să renunțăm la controlul la frontiere”. Deci, în opinia mea nu e în regulă, pentru că suspenzi o valoare a Uniunii Europene. România nu are o voce atât de importantă, de pe scaunul de la frizer, dar se notează acolo și e bine să rămână scris. E greșit ca din cauza imigrației să suspenzi spațiul Schengen.

Trebuie să se ocupe de migrație și să aibă puterea să spună că nu pot primi refugiați acum. Îi deportăm de unde au venit și se ocupă de tot ce înseamnă ajutor umanitar. Se vede că (țările europene) nu fac față

(...) Nu trebuie să supărăm Turcia, care are 4 milioane de refugiați. Data trecută a dat drumul unui milion și pur și simplu a pus Uniunea Europeană în genunchi. Uniunea Europeană plătește Turciei sume importante, miliarde de euro, să păstreze acei refugiați, care vin după Primăvara Arabă, din 2011, din Egipt, Algeria, Maroc, Sudan, Yemen și așa mai departe. Turcii au capacitatea asta, sunt și mai apropiați cultural, deci Uniunea Europeană nu ar trebui, sub nicio formă, să-l supere pe Erdogan, pentru că se va confrunta cu o criză căreia nu îi poate face față”.

VEZI ȘI: Ciutacu, reacție tare după poza cu Iohannis tuns/ imagini în articol - https://www.dcnews.ro/ciutacu-reactie-tare-dupa-poza-cu-iohannis-tuns-imagini-in-articol_934888.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel