După tragedia din Hawaii, un alt oraș a fost complet evacuat din calea flăcărilor în Canada. Avioanele trimise de armată, mai vânate decât bărcile de salvare de pe Titanic

foto: Agerpres (Lahaina, Maui Island, Hawaii, după incendiul izbucnit în 14 august)
foto: Agerpres (Lahaina, Maui Island, Hawaii, după incendiul izbucnit în 14 august)

Un alt incendiu de proporţii face victime, de data aceasta în Canada.

Un oraș întreg de 20.000 de locuitori din nordul Canadei a primit ordin de evacuare din calea unui incendiu uriaș izbucnit în Yellowknife. Oamenii s-au înghesuit pe şosea şi pe aeroport pentru a prinde loc în avioanele militare trimise după ei. "Din păcate, situaţia incendiilor de vegetaţie se înrăutăţeşte cu un incendiu la vest de Yellowknife care reprezintă o ameninţare reală", a declarat ministrul Mediului din Teritoriile de Nord-Vest, Shane Thompson, care a ordonat evacuarea până vineri la prânz a celor 20.000 de locuitori ai oraşului. Frontul de foc era ieri la 15 kilometri de marginea orașului și înaintează cu repeziciune sub influenţa vântului.

Teritoriile de Nord-Vest ale Canadei au avut de-a face cu aproape 240 de focare încă de acum două săptămâni, de când s-a declarat stare de urgenţă, potrivit CP24. Cliff Chapman, șeful pompierilor din British Columbia, a declarat: "Ar putea fi cele mai grele 24 până la 48 de ore din vara aceasta, din perspectiva incendiilor. Ne așteptăm la o mulțime de noi incendii în întreaga provincie British Columbia."

Aproape 168.000 de persoane au fost evacuate în Canada de la începutul unui sezon de incendii care bate toate recordurile şi cuprinde în prezent Teritoriile de Nord-Vest, o regiune nordică de două ori mai mare decât Franţa continentală şi care are în prezent peste 200 de incendii active. 

Incendii în Hawaii: Peste 100 de morţi

Bilanţul victimelor cauzate de incendiul care aproape a devastat un oraş pe insula Maui a depăşit 100 de morţi. Oraşul Lahaina, pe coasta de vest a insulei Maui, a fost cuprins de flăcări aproape complet. Mii de clădiri sunt distruse şi multe au fost reduse la un simplu morman de cenuşă. Rudele persoanelor dispărute sunt sfătuite să facă un test ADN pentru a ajuta la identificarea cadavrelor, care sunt adesea de nerecunoscut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel