Duță încearcă să scape de responsabilitatea eșecului SIUI al CNAS printr-un control al Curții de Conturi

duta
duta

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a anunţat că de luni va începe un audit şi un control din partea Curţii de Conturi la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB). Prin declarațiile făcute, Duță nu face altceva decât să confirme acuzațiile conform cărora blocajul de la CNAS este de fapt refuzul și frica angajaților de a lucra în baza noului sistem informatic, SIUI.

În paralel, acelaşi lucru va face şi comisia din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. "Sunt convins că aceste controale îi vor identifica pe responsabilii acestor lucruri şi eventualele tendinţe sau confirmări de la CASMB", a spus dr. Lucian Duţă. El a adăugat că aceste controale se vor face şi în alte judeţe din ţară la care s-au identificat, de asemenea, diferenţe mari în ceea ce priveşte numărul de asiguraţi.

Iată de ce angajaților le e frică să-și asume răspunderea: S-a înjumătățit numărul de asigurați prin introducerea noului sistem informatic

Lucian Duţă a arătat că a luat această decizie întrucât sunt date în ceea ce priveşte numărul de asiguraţi chestionaţi care sunt mult peste raportările care s-au făcut după introducerea în special a Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI). Astfel, până la introducerea SIUI la CASMB apăreau 3.000.000 de asiguraţi, iar după introducerea sistemului informatic numărul a ajuns la 1.600.000, informează Agerpres. Acesta este unul dintre motivele pentru care angajații CNAS vin la muncă cu frica în sân pentru că își pun semnăturile pe adeverințe a căror conformitate este nesigură și preferă să mai dea un telefon sau să verifice și în alte sisteme, ceea ce demonstrează ineficiența SIUI.

Citește și:

Câți ani s-a pregătit să crape sistemul informatic al Asigurărilor, abia lansat. Când se va bloca din nou

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel