EXCLUSIV  "E ciudat să te revolţi că ai pensie de 25.000 de lei! Fraierii de rând iau până-n 1800!". Ploaie de comentarii usturătoare despre greva magistraţilor, la Miercurea Neagră

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Trupa de la "Miercurea Neagră", în formulă completă - Ciuvică, Chirieac și Tache, a comentat cel mai fierbinte subiect din ultimele zile: greva magistraţilor.

Analistul politic Bogdan Chirieac, președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică și jurnalista Diana Tache au comentat, în stilul caracteristic, şi au făcut senzaţie şi în această ediţie Miercurea Neagră, la DC News TV.

Diana Tache a venit cu primele observaţii: DNA-ul a anunţat de ieri, de la momentul anunţului cu greva magistraţilor, că susţine greva magistraţilor dar nu participă. Astăzi s-a văzut! Însă povestea asta cu greva magistraţilor, în afara bucuriei de la Parlament - n-aţi auzit strigăte? - are legătură cumva şi cu organizarea grevei din Educaţie. Cu 10 zile sau două săptămâni înainte de examene, cu 10 zile înainte de intrarea în vacanţa judecătorească s-au revoltat şi magistraţii! Ei având cele mai mari salarii, cele mai mari pensii, privilegii cum n-are niciun domeniu. E ciudat, aşa, să te revolţi că ai pensie doar de 25.000 de lei şi că trebuie să ai 38.000 de lei!

Bogdan Chirieac a completat: Dar am înţeles că sunt printre domniile lor şi unii mai harnici care au şi 45.000 de lei pensie.

Mugur Ciuvică: Normal! 25.000 de lei este pensia medie! Aşa cum pensia medie la fraierii de rând e acum până în 1800 de lei, pensia pe contributivitate a magistraţilor e 25.000 de lei. Pensia medie a poliţiştilor cred că e vreo 3000 de lei. Pensia militarilor e tot aşa, poate 4000. 

Diana Tache: Dar aş fi vrut să mai spun un lucru referitor la greva magistraţilor. În afara faptului că e cel mai mare protest din justiţie de până acum, mie mi se pare interesant faptul că sunt foarte uniţi toţi! Nu numai "reziştii" din justiţie! E o unitate din asta pe care n-am mai văzut-o. Şi apropos de momentul pe care şi l-au ales pentru declanşarea grevei, cu 10 zile înainte de vacanţa judecătorească, să nu uităm că noi aşteptăm de o lună şi un pic prescripţia de la CJUE!

Reamintim că procurorii și judecătorii au intrat de azi în grevă și nu vor mai soluționa decât cauze urgente. Cazurile penale cu arestaţi, câteva dintre cele cu minori sau măsurile asigurătorii sunt printre puţinele în care magistraţii Curții de Apel București, de exemplu, vor mai judeca începând de astăzi. Magistrații protestează față de proiectul reformei pensiilor de serviciu, cunoscute ca și ”speciale”. Reforma vine pentru a putea atrage banii din PNRR. 

Emisiunea completă, aici:

                       

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel