"E durerea mea cea mai mare. Nu ai cum să ții un copil la școală cu 290 de lei!" Din ce bani trăiesc Ioana Tufaru și familia ei, lună de lună

captură video
captură video

Ioana Tufaru se descurcă greu cu banii. Ionuț a fost nevoit ca, pe lângă pensie, să și muncească pentru o firmă de pază pentru a-și putea întreține familia.

Ioana Tufaru, Ionuț Mardare, soțul ei, și fiul lor Luca au fost prezenți în platoul WowBiz, în emisiunea Online Story moderată de Cornelia Ionescu, unde au vorbit printre altele, și despre cum se descurcă cu banii lună de lună și cât de greu e astăzi să ții pasul cu toate cheltuielile, ca și părinte, mai ales atunci când ai un copil la școală.

"Soțul meu lucrează o zi da, două zile nu. Lucrează la o firmă de pază doar 4 ore, a nimerit foarte bine, stă și păzește o parcare care mai mult e pustie, abia dacă vin două-trei mașini. Se termină foarte repede programul. Nu are voie să muncească mai mult de patru ore, că altfel îi oprește pensia pe caz de boală" a spus Ioana Tufaru.

"Am pensie de 1281 lei, la fel ca Ioana. Dar iau și salariu, 1500 lei" a spus Ionuț.

"Mulțumim lui Dumnezeu, chiria e ieftină, stăm în Militari Residence unde sunt chiriile mai mici. La un apartament cu două camere plătim 1200 de lei. În rest, utilitățile... acum la gaz am plătit 15 lei, la lumină 81 de lei... Hai să spunem că ajungem cu tot cu chirie și întreținere pe lună undeva la 1600 - 1700 lei, cam așa.

Dar durerea mea cea mai mare e la copil. Dacă acești minunați, mirobolanți oameni care ne conduc dau unui copil o alocație de stat de 292 de lei și-și imaginează că poți ține un copil în școală cu acești bani se-nșeală amarnic. Numai rechizitele cât sunt. Eu am avut noroc și n-am cheltuit foarte mult pentru că el avea și de anul trecut și a mai primit și pe parcurs. De exemplu, a primit de la o biserică un ghiozdan plin cu tot ce trebuie - caiete, bloc de desen, creioane, pixuri, penar, tot. Dar pe lângă rechizite trebuie îmbrăcat un copil din cap până-n picioare, trebuie să-i mai asiguri și hrana, plus pachet la școală... Dacă stai să le pui cap la cap nu face 292 de lei pe lună, ci mult mai mult" a mai spus Ioana. 

Mulțumiți cu ce au

"Plus că eu am probleme cu inima, fibrilații. Din când în când mi se urcă inima-n gât. Iau tratament în fiecare zi. Se duc bani și pe medicamente, chiar dacă o parte sunt compensate" a spus Ionuț.

"Eu nu iau așa frecvent medicamente, doar pentru durerile de spate, am discopatie lombară" a adăugat fiica Andei Călugăreanu.

Deși cheltuielile lunare au crescut pentru cei doi, Ioana Tufaru a declarat că noul apartament în care s-au mutat din decembrie, după ce au fost evacuați din garsoniera lui Gigi Becali, este mult mai spațios, iar fiul lor, Luca, are în sfârșit propria cameră. „Dormitorul, fiind mai mic ca suprafață, i-a revenit lui Luca. Acum e foarte încântat, îi place mult. E mult mai bine decât înainte, unde nu avea camera lui, fiind vorba de o garsonieră,” a povestit Ioana.

Apartamentul nu este foarte încărcat și nici mobilă completă nu au, însă au găsit acolo tot ce le trebuie, inclusiv masă, veselă, mașină de spălat și frigider. „Camera lui Luca e simplă, dar are o veioză veche, încropită de socrul meu, și un bec colorat care se învârte. Deocamdată, așteptăm să îi facem camera așa cum ne dorim,” a spus Tufaru într-unul din interviurile Wow.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel