e-Facturare. Cîţu: M-am implicat foarte mult în calitate de ministru al finanțelor, îl voi duce la bun sfârșit ca prim-ministru

Premierul Florin Cîţu a analizat, împreună cu ministrul Finanţelor, stadiul proiectului e-Facturare.

"Am analizat astăzi, împreună cu ministrul Finanțelor și specialiștii din domeniu, stadiul proiectului e-Facturare. Este un proiect așteptat de mediul de afaceri, dar e-Facturare va avea rezultate bune pentru noi toți: venituri mai mari la buget, combaterea evaziunii fiscale și transparență în cheltuirea banilor publici.

În perioada următoare vom pregăti în detaliu aplicarea primei etape a proiectului, facturarea electronică în relația B2G (business to government), urmând ca următorul pas să fie B2B (business to business). M-am implicat foarte mult în acest proiect în calitate de ministru al finanțelor, îl voi duce la bun sfârșit ca prim-ministru!", transmite Florin Cîţu.

Premierul Cîţu a vorbit şi despre programul "România Educată": Este momentul să implementăm proiectul "România educată"; PNRR cuprinde proiecte importante pentru Educaţie

 Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că a venit momentul ca proiectul "România educată" să fie implementat, subliniind că acesta va avea finanţări din surse multiple, iar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cuprinde oportunităţi pentru programe de "maximă" importanţă pentru sistemul naţional de educaţie.

Şeful Executivului a prezidat prima reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului "România Educată", context în care a anunţat că pe 2 septembrie va avea loc o nouă întâlnire în vederea pregătirii primelor acte normative, care ar putea fi gata pe 9 septembrie.

"Este cel mai amplu proiect de reformă a educaţiei, 'România educată', dezvoltat de Administraţia Prezidenţială, proiect care reprezintă viziunea şi strategia de ţară în domeniul educaţiei în perspectiva 2030, susţinut, bineînţeles, de Programul de guvernare 2020 - 2024. De asemenea, operaţionalizarea proiectului 'România educată' a fost inclusă ca angajament în Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 - 2024", a afirmat Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că reformele preconizate prin proiectul "România educată", combinate cu măsurile prevăzute în programul de guvernare, sunt armonizate cu recomandările specifice de ţară ale Comisiei Europene şi cu Programul naţional de reformă.

"'România educată' este în PNRR - aş vrea să vă anunţ şi pe această cale că PNRR va fi aprobat la finalul lunii septembrie, deci, suntem în grafic şi cu PNRR-ul - şi programe operaţionale, buget central, bugete locale, parteneriate public-privat, fonduri nerambursabile, finanţări, contribuţii ale firmelor private. Deci, surse de finanţare avem, avem acum o platformă, 'România educată', ştim foarte clar unde vrem să ajungem cu sistemul, este momentul să implementăm acest program", a spus Cîţu.



Potrivit acestuia, sunt create premisele elaborării unui nou pachet legislativ în domeniu



"Asta, de fapt, facem prin acest comitet interministerial în vederea asigurării suportului normativ necesar reformei şi a coerenţei cu alte reglementări legale şi cu cerinţele unui mediu socio-economic în continuă schimbare. În vederea implementării proiectului 'România educată', proiectul PNRR, transmis la Comisia Europeană în iunie 2021, cuprinde oportunităţi de finanţare a unor proiecte de maximă importanţă pentru sistemul naţional de educaţie şi orientat spre formare şi atingerea ţintelor asumate în cadrul reformei", a explicat prim-ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel