EXCLUSIV  E.S. Adrian Zuckerman trage un semnal de alarmă: Influența rusă în România este mai mare decât se crede și Revoluția de acum 34 de ani trebuie să fie terminată

Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan

Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasador al Statelor Unite ale Americii în România în perioada 2019 - 2021, a tas un semnal de alarmă privitor la influența rusă de pe teritoriul țării noastre.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasador al SUA în România în perioada 2019-2021, a explicat cât de necesar e pentru țara noastră ca influența Federației Ruse să fie diminuată și cât de important este să avem o piață liberă.

„Una din problemele din România, pe care am spus-o de când am venit aici, acum peste patru ani, e că Revoluția nu a fost terminată. A fost un început bun, dar au rămas mulți în diverse funcții“, a precizat ambasadorul.

„În România? Pare foarte puțin probabil. Gândiți-vă că sunt 6 milioane de cetățeni în Uniunea Europeană și SUA“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Influența rusească și chineză e mult mai mare decât credem. Suntem în mijlocul unui război hibrid și în România există trădători care susțin China sau Rusia. Multe lucruri care trebuiau să se întâmple aici nu s-au întâmplat. Serviciile trebuie să-și facă treaba“, a precizat ambasadorul Zuckerman.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Nou focar de conflict, în Balcani. E.S. Adrian Zuckerman: Rușii cheltuiesc sume enorme. Și România trebuie să fie atentă

„Dacă România ar solicita ajutorul SUA pentru a curăța această influență, credeți că SUA îl vor acorda?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Eu, din ce știu, SUA au încercat. Eu sunt sigur că premierul Ciolacu a ridicat discuții despre Lenovo, despre Strabag, care a câștigat licitația cu parteneri români să construiască la Mihail Kogălniceanu“, a precizat E.S. Adrian Zuckerman.

„E incredibil. Strabag, având acționari ruși“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Influența rusească este mai mare decât se crede și Revoluția de acum 34 de ani trebuie să fie terminată. Lucrurile trebuie să fie democratizate, să existe o piață liberă. Dacă România ar avea o piață liberă ar curăța multe din aceste lucruri. Sunt aproximativ 1.400 de companii de stat care pierd bani. Nu ar fi o gaură în buget dacăa ceste companii nu ar primi bani“, a explicat ambasadorul Zuckerman.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel