E.S. Kathleen Kavalec, anunțul zilei despre intrarea României în Visa Waiver. Când ar putea să fie eliminate vizele / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

E.S. Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a vorbit despre intrarea țării noastre în Programul Visa Waiver.

E.S. Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a răspuns, marți după-amiază, câtorva întrebări adresate de jurnaliștii din România, după ce reprezentantul țării noastre în SUA, Andrei Muraru, a anunțat că România îndeplinește toate criteriile pentru intrarea în Programul Visa Waiver.

„Anticipăm că vor avea loc consultări suplimentare. În cazul în care guvernul SUA ia o decizie favorabilă de includere a României în programul său de scutire de viză din SUA, anticipăm că va exista o perioadă de pregătire atentă și de partajare a informațiilor publice înainte de a putea fi implementate orice modificări ale cerințelor actuale de viză.

Datele privind ratele de refuz de viză pentru toți aspiranții țărilor cu scutire de viză sunt de obicei publicate cel târziu în ianuarie. Dacă toate condițiile și pregătirile decurg cu succes, programul ar putea intra în vigoare cândva în 2025“, a menționat ambasadorul SUA.

„Care sunt pașii pe care trebuie să îi facă România?“, a întrebat o jurnalistă.

„Există o serie de pași în ceea ce privește securitatea și partajarea informațiilor și am semnat câteva acorduri cu privire la ce urmează să implementăm“, a mai spus E.S. Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel