Cercetătorii americani au testat oamenii care se credeau alergici la sortimente nuci pe care nu le consumaseră vreodată.
Multe persoane cu alergii la nuci nu consumă niciun sortiment din această cauză. Alergologii de la Colegiul American de Alergii, Astm Bronșic și Imunologie s-au întrebat dacă a fi alergic la alune înseamnă automat că ești alergic la alte fructe cu coajă lemnoasă - la arahide, migdale și toate celelalte fructe cu coajă lemnoasă. Ei bine, acest lucru nu este obligatoriu, au conchis cercetătorii, potrivit Le Figaro.
În general, arahidele, nucile și alunele au un potențial alergen puternic. Aceste alergii pot provoca reacții severe, cu mici cantități de alergeni, de exemplu angioedemul care poat fi mortal.
Mai mult, un studiu american a arătat că în 90% dintre cazurile letale au fost cauzate de arahide și de fructele cu coajă tare, cum ar fi nucile de Brazilia, nucile pecan sau fisticul.
În opoziție cu acestea, susanul, nucile de pin, caju-ul și mai ales nuca de cocos sunt rareori alergene.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu