Mulți oameni tineri se alarmează la primele semne de uitare și se gândesc la ce este mai rău - Boala Alzheimer. Femeia care a uitat să ajungă la o întâlnire sau bărbatul care a uitat să închidă ușa se îngrijorează și se gândesc că ar putea avea o astfel de maladie.
Boala Alzheimer (BA) este o maladie neurovegetativă degenerativă, cronicizată și progresivă, cauzată de unele leziuni apărute pe creier, cu pierderea treptată a memoriei.
Ovidiu Băjenaru, șeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Clinic Universitar de Urgență București, preşedintele de onoare al Societăţii de Neurologie din România, a fost invitatul DC News LIVE în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate". Specialistul a spus când uitarea nu este un motiv de îngrijorare, dar nu trebuie totuși ignorat.
"Există o altă categorie de oameni cu care ne întâlnim. Persoanele care lucrează foarte mult, au o viață extrem de dezordonată, nu se odihnesc suficient și atunci, în cazul lor, uitarea este un lucru firesc. Nu înseamnă că au Boala Alzheimer. Trebuie făcută diferența între diverse tipuri de uitări care au semnificația unor manifestări organice, deci de suferință cerebală și care sunt pur și simplu consecința unei inhibiții de protecție pe care creierul și-o face atunci când noi nu ținem cont de sănătatea lui, cum se întâmplă la foarte mulți oameni tineri, din păcate. Este important să ascultăm pacientul și să stăm de vorba cu cineva din anturajul său și pot sesiza din afară unele tulburări", a zis Ovidiu Băjenaru la interviul DC News.
DC News a demarat, în colaborare cu profesorul Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, se numește Academia de Sănătate.
Răspunsul integral după minutul 7:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu