Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre E-urile din alimente.
În cadrul emisiunii „Nod în Papură“, la DC News, jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au abordat subiectul E-urilor din alimente, de care mulți români se feresc atunci când merg la cumpărături:
„Problema asta cu E-urile. S-a inoculat că toate E-urile sunt niște tâmpenii. O parte sunt lucruri banale, cum ar fi oțetul. Unele sunt din antichitate“, a punctat Alfred Bulai.
„Ăla era dat la cancerigene, să știi! În lista inițială de E-uri crâncene, oțetul era dat la cancer puternic. Erau grupate în nepericuloase, un pic cancerigene și foarte rău cancerigene“, a adăugat Val Vâlcu.
„Dacă lumea ar ști mai multă istorie și ar exista mai multă cultură, ar afla că în Evul Mediu ăia puneau un fel de ciment în făină. Aia era gravitate!“, a spus Alfred Bulai.
„Asta cu mâncarea, nu doar că a evoluat, dar mai e și marketing-ul care își aduce aportul“, a spus Val Vâlcu.
„Nu înseamnă că mâncăm sănătos. Planeta e organizată piramidal, din păcate, din toate punctele de vedere. Există o zonă largă de mâncare, ce e vai de mama ei, foarte periculoasă pentru sănătate - sunt produsele alea care nu trebuie să aibă nici măcar etichete - și există o mâncare super OK, indiferent cum a fost produsă. La urma urmei, dacă are gust foarte bun, e mai mare și mai sănătoasă, de ce ar fi proastă? Lumea e nedreaptă, pentru că există producție largă, ieftină, care e net inferioară pentru populația largă. Populația se bucură, nimeni nu se gândește cum se produce“, a spus Alfred Bulai.
CITEȘTE ȘI - EXCLUSIV Simțul umorului, direct legat de inteligență. Cum a ajuns înjurătura să fie umor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News