Earth Hour - Ora Pământului 2011. Peste 50 de oraşe din România vor stinge luminile sâmbătă

earth hour
earth hour

Un număr de 51 de oraşe din România vor stinge luminile, sâmbătă, timp de o oră, alăturându-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie.

Oraşele oficiale Earth Hour - Ora Pământului în 2011 sunt: Adjud, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tuşnad, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Buftea, Calafat, Călăraşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Horezu, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roman, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Salonta, Sighişoara, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vatra Dornei şi Zalău.

Bucureştiul se va număra, ca şi în anii trecuţi, printre capitalele lumii care vor stinge luminile în semn de susţinere a cauzei Earth Hour. Sâmbătă, de la ora 20.30, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Opera Română, Teatrul Naţional, Muzeul Naţional de Artă al României şi Biblioteca Centrală Universitară, alături de zeci de sedii de companii şi instituţii, se vor cufunda în întuneric timp de o oră.

Sărbătoarea Earth Hour 2011 va începe, la 17.30, cu Marşul Earth Hour 2011. În acest sens, bicicliştii bucureşteni sunt aşteptaţi în Piaţa George Enescu, de unde se va pleca pe următorul traseu: strada C. A. Rosetti - Bd. G-ral. Gheorghe Magheru - Piaţa Romană - Bd. Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei - Bd. Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - Bd. Mareşal Constantin Prezan - Arcul de Triumf - Şoseaua Kiseleff - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - întoarcere în Piaţa George Enescu.

Cei care doresc să participe la marş, însă nu au bicicletă, sunt aşteptaţi de organizatori cu 100 de biciclete puse la dispoziţie gratuit.

Marşul Earth Hour se va încheia la orele 19.00.

De la ora 20.00, publicul se va putea bucura, ca şi în anii trecuţi, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20.30 se va da tonul stingerii luminilor Ateneului Român, ale Bibliotecii Centrale Universitare şi ale Muzeului Naţional de Artă. Când totul va fi stins, corul Sound va prezenta publicului un repertoriu adaptat evenimentului.

Pentru acest an, WWF, organizaţia care a iniţiat conceptul Earth Hour şi care coordonează campania de cinci ani, estimează că sute de milioane de oameni din peste 5.000 de oraşe din întreaga lume vor stinge luminile în mod simbolic. Totodată, în 2011, Earth Hour intră într-o etapă nouă: Beyond the Hour.

Evoluţia extrem de rapidă a campaniei Earth Hour, de la un oraş - Sidney - la 4.500 de oraşe din 128 de ţări, în numai patru ani a dovedit că există sute de milioane de oameni care îşi doresc să se implice mai mult în rezolvarea problemelor de mediu actuale.

Noutatea ediţiei de anul acesta o constituie platforma specială 60+, care permite susţinătorilor Earth Hour să împărtăşească idei, poveşti sau planuri despre cum aleg să îşi reducă impactul negativ asupra planetei.

Platforma, accesibilă la www.beyondthehour.org, s-a născut în urma evoluţiei campaniei Earth Hour, reflectată şi de sute de poveşti pe care oameni de rând, instituţii sau mari companii le-au împărtăşit încă din 2007, când a avut loc prima ediţie. Pentru că aceste poveşti au dezvăluit un număr mare de oameni care sunt pregătiţi să se implice mai mult şi să îşi reducă impactul negativ pe care îl au asupra planetei, ediţia 2011 a Earth Hour va fi dedicată reflectării lor, fie că ele vor veni din partea companiilor, a autorităţilor sau a oamenilor obişnuiţi.

Până pe 26 martie, platforma Beyond the Hour, accesibilă şi de pe www.earth-hour.ro, site-ul campaniei din România, va centraliza toate aceste poveşti şi acţiuni, care pot fi consultate de publicul larg.

Tot pe pagina www.earth-hour.ro, susţinătorii Earth Hour îşi pot înscrie participarea la eveniment, pot accesa ghiduri speciale, cu idei de acţiuni şi evenimente specifice, pot descărca materiale de promovare şi pot fi la curent cu ultimele noutăţi legate de Earth Hour în România şi în întreaga lume.

Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale, care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel