Europarlamentarul PDL, Elena Băsescu, a greșit, săptămâna trecută, votul în Parlamentul European, privind o rezoluție care îndeamnă cele cinci state membre ale Uniunii care nu recunosc Kosovo, inclusiv România, să o facă. Deși președintele Traian Băsescu a declarat că nu declararea independenţei provinciei este un act pe care România îl consideră "ilegal", alți 17 eurodeputați români au votat rezoluţia care recomandă modificarea politicii externă a celor cinci state cu referire la Kosovo.
Elena Băsescu susține că nu avea cum să greșească un ”vot atât de delicat” și învinuiește serviciul informatic de probleme tehnice apărute la consola sa de vot. Ea a explicat pentru Gândul că a fost vorba despre o defecţiune tehnică şi că ea a votat împotrivă.
"Consola de vot a rămas blocată de la un vot anterior. Ar fi fost imposibil să greşesc tocmai eu votul", a declarat Elena Băsescu
În apărarea să, eurodeputata a trimis redacţiei Gândul e-mail-urile în care notifica serviciul responsabil de corectarea voturilor că i s-a blocat consola. Deși, serviciul a fost solicitat de mai multe ori să modifice acest "vot foarte delicat", acesta nu aputu fi modificat "din cauza unor probleme tehnice", potrivit unui e-mail pe care biroul Elenei Băsescu l-a primit de la serviciul responsabil. Ulterior, Parlamentul a intrat în vacanţa de Paşte, astfel că problema a fost amânată.
"Regulamentul Parlamentului spune că serviciul informatic trebuie să facă modificarea în decurs de două săptămâni. Acesta este motivul pentru care ei nu se grăbesc şi nu consideră că e capăt de ţară", a mai spus EBA.
"Vă rog frumos să mă credeţi, n-aş fi greşit chiar la votul cu Kosovo", a adăugat europarlamentara pentru Gândul.
Cei care nu au ”greșit” votul au fost toți europarlamentarii PDL, inclusiv Norica Nicolai, restul de 17 eurodeputați votând în favoarea rezoluției.
Rezoluţia B7-0187/2012, care se referă la procesul de integrare europeană a Kosovo, a trecut cu 375 de voturi pentru, 97 împotrivă şi 76 de abţineri. Concret, documentul este doar unul dintre paşii pe care Priştina trebuie să îi parcurgă până să ajungă să semneze cu UE un Acord de Stabilizare şi Asociere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News