EBA: Tehnic, România intră în Schengen, dar politic mai are de așteptat

eba
eba

Tehnic, România poate adera la spaţiul Schengen, dar politic ar putea să întâmpine probleme, a recunoscut sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Sibiu, europarlamentarul Elena Băsescu, la prezentarea raportului său de activitate din ultimul an în Parlamentul European.

'Tehnic, da, văd posibilă aderarea noastră la spaţiul Schengen. Sunt optimistă, mai ales pentru că ne-am îndeplinit toate obligaţiile tehnice. Politic, s-ar putea să existe probleme', a declarat Elena Băsescu, conform Agerpres. Aceasta a spus că aderarea la Schengen şi adoptarea strategiei pentru romi sunt principalele ei obiective pentru anul 2011, ca europarlamentar român.

Elena Băsescu a explicat că urmează două demersuri importante în PE, pentru aderarea României la Schengen, şi anume, trecerea raportului ţării noastre şi al Bulgariei şi fixarea de către Comisia Europeană a unui termen privind aderarea. 'În PE mai sunt încă două demersuri: mai trebuie să treacă de vot raportul pentru Bulgaria şi România referitoare la aderarea la spaţiul Schengen. Aici o să avem nevoie de foarte mult sprijin. Europarlamentarii au posibilitatea să preseze Comisia Europeană să fixeze un termen, pentru că asta este ce ne interesează pe noi cel mai mult, pentru că în scrisoarea celor doi miniştri (de interne german şi francez ) nu exista un termen fixat în cazul amânării', a spus Elena Băsescu.

România şi Bulgaria nu se vor integra în spaţiul Schengen la sfârşitul lunii martie, aşa cum contau liderii lor, pentru că rapoartele de evaluare privind controalele la frontieră sunt negative, au indicat vineri pentru AFP mai mulţi diplomaţi europeni de la Bruxelles. Decizia în acest sens ar urma să fie luată în cadrul Consiliului miniştrilor de interne din Uniunea Europeană prevăzut pentru 24 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel