eBay a fost de acord să plătească trei milioane de dolari, după ce angajați ai companiei au condus o campanie care a indus ”teroare emoțională, psihologică și fizică” unor bloggeri critici

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află mai multe detalii despre motivul pentru care compania eBay trebuie să plătească trei milioane de dolari unor bloggeri critici.

eBay a fost de acord să plătească 3 milioane de dolari (aproximativ 2,36 milioane de lire sterline) în cazul în care compania a fost acuzată de hărțuire împotriva unor bloggeri critici față de companie.

Potrivit documentelor judiciare, executivii eBay au trimis păianjeni și gândaci vii lui Ina și David Steiner. Cuplul a fost vizat pentru producerea unui buletin informativ pe care angajații nu-l agreau, au declarat procurorii. Documentele afirmă că Ina și David Steiner au fost puși într-o stare de ”teroare emoțională, psihologică și fizică”.

Oficiul procurorului din Districtul Massachusetts a afirmat că Jim Baugh, fostul director senior de siguranță și securitate al eBay, a vizat cuplul pentru producerea EcommerceBytes, un buletin informativ cu care executivii companiei nu erau mulțumiți. Baugh și șase colaboratori au condus o campanie de intimidare împotriva cuplului Steiner, conform documentelor judiciare.

Pachete macabre, trimise acasă la bloggeri

Actele de intimidare au inclus trimiterea de insecte vii, un porc embrionar și o coroană funerară acasă la cuplul Steiner din Natick, Massachusetts. Baugh și colaboratorii săi au instalat, de asemenea, un dispozitiv de urmărire GPS pe mașina cuplului și au creat postări pe site-ul Craigslist invitând la întâlniri la domiciliul lor, conform documentelor.

Angajații implicați au fost concediați de eBay la scurt timp după incident. În 2021, angajatul Philip Cooke a fost condamnat la 18 luni de închisoare. În anul următor, Baugh a fost condamnat la aproape cinci ani de închisoare. Avocații lui Baugh au afirmat că acesta a fost supus presiunii din partea fostului CEO al eBay, Devin Wenig, pentru a-i limita pe cei doi bloggeri. Wenig, care a demisionat în 2019, nu a fost acuzat în acest caz și neagă cunoașterea campaniei de hărțuire.

”eBay s-a implicat într-un comportament absolut oribil, criminal. Angajații și colaboratorii companiei implicați în această campanie i-au supus pe victime unui iad pur, într-o campanie înspăimântătoare menită să îi reducă la tăcere în privința raportărilor lor și să protejeze brandul eBay”, a declarat procurorul interimar al SUA din Massachusetts, Josh Levy, la agenția de știri AP, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel