Ebola în Republica Democrată Congo - Un al patrulea caz confirmat la Goma

O a patra persoană a fost testată pozitiv pentru virusul Ebola joi, la Goma, fiind vorba despre o femeie al cărei soţ a murit miercuri din cauza acestei epidemii, care a provocat peste 1.800 de decese în estul Republicii Democrate Congo, a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (oms), citată de AFP.

"Există un al patrulea caz confirmat de Ebola în oraşul Goma. Acest nou caz este soţia bărbatului care a murit ieri dimineaţă", a declarat pentru AFP Boubacar Diallo, coordonatorul responsabil pentru monitorizarea acestui focar de Ebola din partea OMS.

Miercuri, fetiţa acestui cuplu a fost la rândul său testată pozitiv pentru virusul Ebola, după ce a prezentat semne clinice ale bolii, la câteva ore după moartea tatălui său, au informat autorităţile medicale congoleze.

Al doilea pacient cu Ebola, decedat miercuri la Goma, era un bărbat care muncea la Mungwalu, în provincia vecină Ituri, din estul RDC, însă locuia împreună cu soţia şi cu cei zece copii ai săi în cartierul sărac Kiziba, din nordul oraşului Goma.

Bărbatul a prezentat semne de febră hemoragică pe 22 iulie. El a primit îngrijiri ambulatorii la un centru comunitar, dar nu a ajuns la un spital din Goma până pe 30 iulie, când a fost transferat direct la un centru specializat.

Un prim caz înregistrat într-o metropolă a fost detectat la Goma la jumătatea lunii iulie, fiind vorba de bărbat prezentat drept un pastor care a venit din Butembo, unul dintre principalele focare ale bolii, situat la 250 kilometri mai la nord.

A doua zi după moartea sa, la 17 iulie, OMS a declarat această a zecea epidemie de febră hemoragică Ebola din RDC o urgenţă sanitară internaţională.

Potrivit buletinului zilnic al autorităţilor de sănătate congoleze de miercuri 31 iulie, numărul cumulat de cazuri este de 2.701, dintre care 2.607 sunt confirmate şi 94 sunt probabile. În total, epidemia s-a soldat cu 1.813 decese (1.719 confirmate şi 94 probabile) şi 776 de cazuri vindecate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel