Ecaterina Adronescu susţine că la Suceava se ştia dinainte câţi elevi trebuiau să pice Bacul

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că are informaţii conform cărora în judeţul Suceava, preşedintele comisiei de bacalaureat, le-a spus profesorilor că în acest an, procentul de promovabilitate trebuie să fie mai mic  cu 20 la sută față  de anul trecut.

autor: Lucian Negrea

Ecaterina Andronescu a explicat că este total anormal ca un profesor să îşi stabilească dinainte ce număr de elevi vor absolvi, pentru că astfel pleacă cu o idee preconcepută.

"Am o informaţie din judeţul Suceva care pe mine m-a cutremurat. Preşedintele comisiei de bacalaureat i-a adunat înainte de examen pe responsabilii din licee şi le-a spus ca rezultatul trebuie să fie cu 20% sub rezultatul de anul trecut. Dacă acest lucru e adevărat atunci noi, ca naţie, avem o problema cât casa. Un profesor şi un examinator niciodată nu îşi stabileşte ce procent de promovabilitate trebuie să realizezi”, a explicat fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat din judeţul Suceava, Vasile Monacu, a declarat, duminică, că este mulţumit de procentajul de promovabilitate care demonstrează că a fost un examen corect.

"Majoritatea candidaţilor a obţinut note între şase şi opt, ceea ce e absolut normal. Din punct de vedere ştiinţific, studiind curba lui Gauss, se observă că numărul candidaţilor care au obţinut note sub 5 e aproximativ egal cu cel al candidaţilor care au obţinut note între 9 şi 10", a precizat Monacu.

Rezultatele la proba din acest an în judeţul Suceava confirmă ipoteza pe care a enunţat-o Ecaterina Andronescu. La proba din 2010 au promovat 87,39%, în timp ce în acest an procentul a fost de  65,03%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel