Echinocțiul de primăvară 2019. Tradiții și obiceiuri: Când începe și ce trebuie să faci

Echinocțiul de primăvară 2019. Primăvara astronomică începe odată cu echinocţiul de primăvară. Când va avea loc evenimentul.

Echinocțiul de primăvară 2019. Primăvara astronomică, pentru toată emisfera nordică, începe odată cu echinocţiul de primăvară, care are loc în 2019 pe data de 20 martie, iar în emisfera sudică a Pământului, fenomenul fiind invers, marchează începutul toamnei astronomice. În regiunile polare din emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

Echinocțiul de primăvară 2019. La noi echinocţiul de primăvară se produce la ora 23, 58 m 28 s (ora Bucureştiului). De la un an la altul, echinocţiul de primăvară nu are loc la aceeaşi dată datorită faptului că anul calendaristic nu este egal cu anul tropic.

Echinocțiul de primăvară 2019. Echinocţiul reprezintă momentul în care Soarele, în mişcarea sa anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Cele două puncte de pe ecliptică, în care se află Soarele în momentul echinocţiului, se numesc puncte echinocţiale, fiind denumite punctul vernal şi, respectiv, punctul autumnal.

Ce simbolizează echinocțiul


Echinocțiul de primăvară 2019. Astfel, există două fenomene: echinocţiul de primăvară şi echinocţiul de toamnă. Denumirea populară a fenomenului astronomic este "Târ Înainte", respectiv "Târ Înapoi" (potrivit volumului Zile şi mituri. Calendarul ţăranului român, de Ion Ghinoiu, 2000). Cuvântul "echinocţiu" derivă din cuvântul francez "équinoxe", care, la rândul lui, provine din latinescul "aequinoctium", format din "aequus" - "egal" şi "nox", "noctis" - "noapte". Durata zilei (luminată de soare) va continua să crească, iar cea a nopţii să scadă, până la data de 21 iunie, când se va încheia primăvara astronomică, odată cu solstiţiul de vară.

Tradiții și obiceiuri


Echinocțiul de primăvară 2019. În perioada echinocţiului de primăvară, totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii. Astrologii susţin că momentul când ziua devine egală cu noaptea (la echinocţiul de primăvară) simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane.

Echinocțiul de primăvară 2019. Conform tradiţiei creştine, cea mai mare sărbătoare a creştinilor, Învierea Domnului sau Sfintele Paşti este serbată întotdeauna în prima duminică după faza de Lună Plină, de după echinocţiu de primăvară.

Echinocțiul de primăvară 2019. Strămoșii daci aveau numeroase ritualuri păgâne care celebrau echinocţiul de primăvară. La Șinca Veche se făceau dansuri rituale și diverse sacrificii. Creștinii aprind focuri, un ritual ce semnifică arderea iernii. Acest ritual este cunoscut astăzi sub denumirea de Fecurile Sfinților. Se crede că focurile şi rugăciunile sfinţilor ajută la depăşirea momentului crucial al echinocţiului, înclinând favorabil echilibrul dintre lumina şi întuneric.

Echinocțiul de primăvară 2019. Echinocțiul de primăvară mai este cunoscut și sub denumirea de începutul noului an agrar. Astfel, copiii trebuie să lovească pământul cu bețe, alungând frigul: „Intră frig și ieși căldură/ Să se facă vreme bună/ Pe la noi pe bătătură."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel