Echipa României de Cupa Davis, primul antrenament înaintea partidei cu Olanda

România și-a desemnat echipa de Cupă Davis pentru întâlnirea cu reprezentativa Olandei din perioada 6-8 aprilie. Florin Mergea, Petru-Alexandru Luncanu, Andrei Dăescu, Darius Florin Brăguşi, Alexandru Vasile Ghilea şi Teodor Nicolae Marin, fac parte din noul val de jucători convocați de căpitanul nejucător Ciprian Porumb.

Autor: Cristina Răduţă

Căpitanul nejucător al României, Ciprian Porumb, a declarat că tenismenii care se vor întâlni cu Olanda s-au mobilizat pentru a obţine rezultate foarte bune. Deşi ultimele participări la cea mai importantă competiţie internaţională nu au adus în palmaresul românesc rezultate notabile,Porumb susţine că este momentul oportun pentru tinerii jucători să îşi demonstreze adevărata valoare.

După ce Victor Hănescu,Marius Copil,Adrian Ungur,Victor Crivoi şi Horia Tecău au refuzat să participe la Cupa Davis,noul căpitan a fost nevoit să apeleze la juniori. Astfel,actuala echipă este formată din Florin Mergea(27 ani) ,Petru-Alexandru Luncanu(23 ani) ,Andrei Dăescu(23 ani) ,Darius Florin Brăguşi(18 ani) ,Alexandru Vasile Ghilea(18 ani) şi Teodor Nicolae Marin(19 ani) .

Întrebat de jurnalişti care a fost motivul pentru care veteranii tenisului românesc nu au dorit să participe la Cupa Davis,Ciprian Porumb  a răspuns scurt: "Din anumite motive nu au dorit să participe.Este dreptul lor" . "Mi-au spus,personal,că nu există divergenţe cu mine,dar repet,problema noastră este să ne pregătim.Avem în Olanda antrenament pe un altfel de teren,cu mingi diferite" .

Florin Mergea,unul dintre jucătorii din actuala echipă,a declarat că cea mai bună soluţie ar fi ca jurnaliştii să îi întrebe direct pe veterani,ce i-a făcut să nu dorească să reprezinte România.

De-a lungul declaraţiilor, Ciprian Porumb a încercat să evite explicaţiile despre refuzul cunoscuţilor jucători şi a lăudat constant tânăra echipă care va lupta sub culorile tricolorului.

Între 6-8 aprilie,reprezentanţii României se vor confrunta cu reprezentanţii Olandei,în turul secund al Grupei întâi a zonei Europa/Africa din Cupa Davis.Echipa câştigătoare va putea evolua la barajul pentru Grupa Mondială,iar cea pierzătoate râmâne în Grupa întâi Euro Africana.

România şi Olanda s-au întâlnit la Cupa Davis de patru ori,rezultatul fiind unul de egalitate,2-2.România a câştigat întâlnirile din anul 1971(scor 5-0)  şi 1973 (scor 3-2) .Prima întâlnire dintre naţionale a avut loc în Olanda în anul 1934 şi a fost câştigată de ţara gazdă cu scorul de 4-0.Ultima confruntare a avut loc la Bucureşti în anul 1997 ,când Olanda s-a impus cu scorul de 3-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel