Echipele Salvamont, solicitate la mai multe intervenții pe munte. Un bărbat a murit în zona cascadei Mălaia

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mai multe incidente au avut loc în Munții Carpați în ultimele ore, iar serviciile județene ale Salvamont au intervenit pentru a-i sprijini pe cei aflați în dificultate. Din păcate, o persoană și-a pierdut viața.

Un bărbat și-a pierdut viața în zona Cascadei Mălaia din județul Vâlcea, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Echipa Salvamont sosită la fața locului nu a mai putut face nimic pentru acesta.

„Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu alături de echipajul de pe elicopterul Smurd Brasov (aflat în Păltiniș) au intervenit pentru acordarea de prim ajutor unei persoane aflate în stop cardio-respirator, în județul Vâlcea, zona Cascadei Mălaia.

Din păcate, victima a decedat, nemaiputând fi resuscitata. Era vorba de un bărbat în vârstă de 60 ani“, a transmis Salvamont Sibiu.

La scurt timp, în cursul acestei seri, încă 2 apeluri la 112 solicitau „prezența salvatorilor montani“.

„Primul apel ne informa despre o victimă inconștientă care a suferit un accident cu un ATV în zona Valea Argintului. Fiind pe UAT Cisnadie, SPJ Salvamont Sibiu a transmis apelul către Salvamont Cisnădie. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD.

Al doilea apel ne informa despre un motociclist care a căzut pe Transfăgărășan, suspect de fractură de claviculă. Intervenția este in derulare“, au mai transmis reprezentanții Salvamont.

Incident și în Piatra Craiului

Și cei de la Salvamont Argeș s-au confruntat astăzi cu un incident, după ce o femeie a suferit o fractură în Munții Piatra Craiului.

„Salvamont Argeș acționează în aceste momente pentru acordarea primului ajutor și transportul la baza muntelui a unei persoane de sex feminin cu fractură de membru inferior, aflată în Șaua Funduri din Piatra Craiului“, a transmis Salvamont Argeș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel