Primăria Municipiului București a publicat lista cu unitățile comerciale partenere în cadrul „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere"
Primăria Municipiului București a publicat pe site-ul www.pmb.ro, la secțiunea "Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat", lista unităților comerciale partenere în cadrul "Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere", aprobat prin HCGMB nr. 377/ 26.07.2018.
Lista cu unitățile comerciale partenere poate fi consultată și pe site-ul societății prestatoare Up România, la adresa www.upromania.ro/institutii-publice/eco-vouchere/ .
Organizarea și derularea sesiunii de înscriere în vederea validării în Program a operatorilor economici care comercializează produse eligibile a fost realizată de către societatea UP România SRL, conform obligațiilor ce ii revin din contractul de prestări servicii încheiat cu Primăria Municipiului București.
La finalizarea etapei de selecție a rezultat un număr de 47 de unități comerciale cu puncte de lucru pe raza municipiului București, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Regulamentul Programului, devenind partenere în Program. Cele 47 de unități comerciale partenere sunt operatori economici de la care beneficiarii de eco-vouchere își vor putea achiziționa produse din categoriile eligibile în program: autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, alte mijloace de locomoție noi, non-diesel, hibride sau electrice și electrocasnice și electronice cu clasa energetică superioară.
Pentru a da posibilitatea beneficiarilor de eco-vouchere de a achiziționa produse din mai multe categorii fără a fi condiționați să le achiziționeze de la un singur operator economic, eco-voucherul a fost gândit sub forma unui carnet care conține 3 file cu valoare nominală a câte 3.000 ron fiecare. Toate cele trei file pot fi folosite atât la o singură achiziție, cât și individual, la mai multe achiziții de produse, la momente diferite.
Subliniem faptul că, dacă valoarea produsului/ produselor nu însumează valoarea filei/ filelor de eco-voucher, unitatea comercială nu va acorda rest in bani.
Eco-voucherele sunt nominale și vor fi expediate prin curier la adresa de domiciliu/ sediu social/ corespondență a beneficiarului persoană fizică/ reprezentantului desemnat de către persoana juridică, vor fi înmânate personal, cu verificarea datelor de identificare din BI/CI, cu confirmare de primire dată prin semnătură / ștampilă în cazul persoanelor juridice pe Scrisoarea de transport (AWB-Airway Bill).
Curierul va contacta telefonic beneficiarul și va încerca livrarea corepondenței de minimum 3 ori, în termenul maxim de 15 zile lucrătoare de la data de 31.05.2019. În situația în care eco-voucherul nu va putea fi înmânat beneficiarului, acesta va fi returnat Primăriei Municipiului București urmând a fi înmânat personal beneficiarului, cu contactarea telefonică prealabilă a acestuia, în vederea evitării aglomerației la ghișeele Centrului de Informare și Documentare pentru Relația cu Cetățenii din Bd-ul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5.
În cazul în care eco-voucherul nu va putea fi ridicat de beneficiar, o altă persoană va putea ridica eco-voucherul pe baza unei împuternicirii notariale și a CI/ BI în original, cu semnătura de primire. În cazul deteriorării sau pierderii eco-voucherului de către beneficiar, Primăria Municipiului București este absolvită de orice răspundere. Utilizarea eco-voucherelor se va face cu respectarea strictă a regulamentului "Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere", aprobat prin DPG 1823/2018.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu