Economia de combustibil: Trucuri care nu funcţionează

pompa benzinarie
pompa benzinarie

Plinul de benzină este din ce în ce mai greu de făcut. Prețul benzinei și al motorinei crește aproape în fiecare săptămână, estimându-se că va ajunge până la 6 lei pe litru, previziune care era făcută de analiști chiar înainte de criza petrolului cu care ne confruntăm, agravată fiind de situația din Libia. Dar nu avem de ales. Trebuie să mergem în continuare la serviciu sau să ducem copiii la școală, deci încercăm să apelăm la diverse trucuri prin care să economisim cât mai mult combustibil. Numai că nu toate funcționează. De Ce News vă prezintă câteva dintre aceste trucuri eșuate.

Oprirea aerului condiționat. Aerul condiționat din casă mărește semnificativ factura de lumină, deci cu toții ne gândim că același lucru se întâmplă și cu autoturismul. Nu chiar. Testele au demonstrat că folosirea aerul condiționat este recomandată chiar recomandată în zilele călduroase, căci rularea vehiculului cu geamurile deschise nu este cea mai bună soluție, căci, pe lângă faptul că nu ajută la mari economii, poate afecta și eficiența mașinii.

Alimentarea mașinii când este frig. Este doar un mit, conform căruia alimentarea în timpul dimineții sau serii, când combustibilul este mai rece și mai dens, face să încapă o cantitate mai mare în rezervor, De fapt, rezervorul este sub mașină, într-un loc ferit de căldură, deci nu se economisește combustibil nici cu această metodă.

Creșterea presiunii din cauciucuri. Cauciucurile desumflate înseamnă un consum mărit cu 3,75%, dar cauciucurile umflate în exces pot fi periculoase, căci se reduce contactul cu drumul, ceea ce poate duce la accident.

Aditivii pentru reducerea consumului de carburant sunt o pierdere de bani, demonstrează diversele studii.

Încălzirea motorului înainte de pornire nu se recomandă pentru mașinile cu motor pe injecție, căci acestea nu consumă benzină în exces la pornire, iar rularea motorului pe loc consumă mai multă benzină decât dacă ar fi în mișcare.

Citeşte şi:

Află cum poţi economisi până la 2.000 de lei pe an din banii cheltuiţi pe benzină, conducând corect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel