Economia Franței a eșuat să crească în ultimul trimestru din 2023. Primele date

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Economia franceză, a doua cea mai mare din zona Euro, a stagnat în ultimul trimestru al anului 2023.

Economia Franței nu a reușit să crească în trimestrul al patrulea, au arătat marți datele preliminare ale agenției de statistică INSEE, în conformitate cu așteptările analiștilor, relatează Reuters.

Cea de-a doua mare economie din zona Euro a stagnat la 0,0% în ultimele trei luni ale anului trecut, după un al treilea trimestru stabil, a precizat INSEE în raportul său trimestrial privind PIB-ul.

Datele pentru al treilea trimestru au fost revizuite în creștere de la o scădere de 0,1% anterior.

În medie, în 2023, PIB-ul a crescut cu 0,9% (după +2,5% în 2022 și +6,4% în 2021). Această creștere anuală a fost în principal rezultatul unei creșteri puternice în al doilea trimestru din 2023, în timp ce activitatea a rămas stabilă în restul anului. La sfârșitul celui de-al patrulea trimestru din 2023, creșterea excedentară pentru 2024 se situa la +0,1%, se mai arată în raportul INSEE.

Un sondaj realizat de Reuters în rândul a 29 de economiști prognozase în medie o variație de 0,0% a produsului intern brut (PIB) FRGDPP=ECI, în trimestrul al patrulea, estimările variind între -0,2% și +0,2%.

Citește și:  Banca Națională a României, previziuni economice pentru 2024. Cel mai mare risc vine din Germania. Vești bune pentru românii cu credite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel