Economia României, în criză. Provocarea Elenei Cristian pentru coaliția de guvernare: Atunci o să-i cred că nu vor crește impozitele și taxele

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, analist DC Business, a fost prezentă în studioul România TV unde a explicat că situația economică a României este critică, cu toți indicatorii macroeconomici afectați negativ. Ea pune la îndoială promisiunile guvernului de a nu crește impozitele, solicitând soluții concrete pentru a normaliza economia.

Elena Cristian a făcut o analiză a situației economice actuale, subliniind că toți indicatorii macroeconomici sunt afectați negativ. Ea a solicitat reprezentanților coaliției de guvernare soluții concrete pentru a normaliza situația fără creșterea impozitelor și taxelor. De asemenea, Elena Cristian a criticat ideea impozitării progresive, argumentând că aceasta nu ajută cu adevărat persoanele cu venituri mici, și consideră că ministrul Boloș nu este un specialist competent. 

„Analiza profesorului Coșea este punctuală. Eu am reținut așa: știu toate aceste date, m-am uitat și eu peste ele: toți indicatorii macroeconomici sunt săriți din schemă. Toți, absolut toți.

O să-mi spună cei doi invitați de aici, reprezentanții coaliției de guvernare, că nu vor crește impozitele și taxele și o să-i cred dacă îmi vor spune 5 soluții prin care lucrurile vor intra în normal de la anul, fără să crească impozitele și taxele pentru că nu va fi așa.

Se fac simulări pe creșterea TVA-ului, se fac simulări pe creșterea impozitului pe venit, se fac simulări pe creșterea impozitării progresive și dacă mai aud o dată un politician care să spună: „Bucurați-vă, impozitarea progresivă îi ajută pe cei cu venituri mici. Vom lua de la bogați - adică ăla care are 2000 de euro, care oricum nu îți ajung să trăiești bine în țara asta – și vom da la săraci, cei cu salariul minim". Păi să trăiască ei cu 3700 de lei brut!

Deci mie mi se pare această gândire extrem de păguboasă și toată această construcție economică este extrem de păguboasă. Nu-mi place ministrul Boloș, nu-l văd ca un specialist, nu cred că are ce căuta acolo. Câciu mi se pare lumină - deși nici el, față de alți miniștri, nu se ridică - mi se pare lumina față de Boloș. Cred că guvernul acesta trebuie să-și asume și să regândească toată această strategie pentru că va fi jale, orice vor spune.

Da! 30.000 de firme au ieșit de pe piață, s-au închis de la ultimele decizii luate și nu pentru că erau cu un angajat.", a spus Elena Cristian. 

 

Proiect de ordonanță de urgență potrivit căruia poștașii se vor ocupa de încasarea datoriilor pe care românii le au către ANAF

Elena Cristian a vorbit și despre proiectul de ordonanță de urgență potrivit căruia poștașii se vor ocupa de încasarea datoriilor pe care românii le au către ANAF. Ea a criticat acest proiect și a subliniat problemele cu care se confruntă Poșta Română, inclusiv lipsa poștașilor în multe localități. Elena Cristian a evidențiat incongruența acestui demers în contextul digitalizării.

„Știți câte localități sunt fără poștaș în România și ce probleme are Poșta Română din acest punct de vedere?

Mă gândeam acum, ascultând toate aceste informații, că în epoca digitalizării, în epoca în care România a investit sume uriașe în digitalizare, noi trimitem scrisorile cu poștașul. Să bată poștașul la ușă, să îi ia banii... Vă dați seama că pot fi și erori. Adică ai de plată 5000 de lei, îi plătești, poștașul îți taie și chitanță cu mânuța, că nu poți să-i dai bani fără nici un document. Deci trebuie să-ți dea și o chitanță, să-ți dea și dovadă. Mi se pare o procedură de epoca de piatră. Suntem în epoca digitalizării.”, a spus Elena Cristian. 

 

Goana de a strânge cât mai mulți bani la buget

Întrebată dacă o astfel de măsură face parte tot din goana de a strânge cât mai mulți bani la buget, Elena Cristian a spus că măsura de încasare a datoriilor prin poștași face parte dintr-o încercare disperată de a strânge bani la buget, considerând-o o discuție falsă. Ea a subliniat că, în prezent, datoriile mici duc rapid la blocarea conturilor, iar dacă o persoană nu are bani, nu va putea plăti, indiferent de metodele utilizate. Elena Cristian nu crede că această strategie va genera sume semnificative, sugerând că ar putea avea o tentă de campanie electorală care favorizează rău-platnicii și penalizează contribuabilii responsabili.

„Sigur că face parte și arată disperarea de a strânge toți acești bani și mie mi se pare o falsă discuție. În acest moment, în România, dacă ai o datorie - eu am avut de 100 de lei - îți blochează contul și îți ia banii din cont.

Dacă nu am niciun ban, înseamnă că nu am cu ce plăti. Poți să îți trimiți poștașul cu toate scrisorile din lume, că n-am să-ți plătesc. Poți să mi-i tăi, poți să-i lași că nu mă împrumut la vecinul să-ți plătesc. Deci este clar, sistemul este bine pus la punct!

Eu nu cred că se vor încasa sume uriașe în urma acestor decizii. Mi se pare o falsă discuție, cumva cu tentă de campanie: dăm facilități, încurajăm rău-platnicii, ținem cu rău-platnicii, cei buni și proști să plătească în continuare.”, a spus Elena Cristian la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel