Economia României îşi revine. A luat avans și a depăşit Ungaria

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Economia românească o depășește pe cea a Ungariei. Iată cum se explică situația.

Potrivit celor mai recente date macroeconomice, economia românească o depășește considerabil pe cea din Ungaria. Astfel, la ora actuală, România, Portugalia și Ungaria se plasează pe locul cu numărul 8 în lista generală din acest segment, informează ziarulunirea.ro.

În anul 2022, PIB-ul Ungariei reprezenta 77% din media europeană, în ceea ce privește puterea de cumpărare, așa cum se putea observa din datele prezentate de Eurostat. Cu toate că PIB-ul României reprezenta doar 74.1% din media UE în 2021, acesta a crescut, ajungând la 77% în 2022.

Acest lucru înseamnă că România, Ungaria și Portugalia se plasează pe locul 8 în clasamentul general. Așadar, economia românească devine tot mai puternică, depășind-o pe cea ungară din perspectiva PIB-ului pe cap de locuitor. Spre deosebire de aceleași perioade din Ungaria și Iugoslavia, dezvoltarea economică din România rămânea considerabil în urmă, comparativ cu rezultatele generale promovate în marile orașe și în localitățile frecventate de turiști. Schimbările identificate la nivelul politicii culturale și naționale au avut o influență considerabilă asupra sistemului economic din țară. Anterior, structura s-a bazat pe importuri, iar în plan general, autromulțumirea a devenit tot mai relevantă pe plan economic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel