Europarlamentarul Dan Nica a preconizat că Uniunea Europeană va sprijini consistent România pentru a redresa economia națională.
Europarlamentarul Dan Nica a preconizat că Uniunea Europeană va sprijini consistent România pentru a redresa economia națională, se arată într-un comunicat.
"Mă bucur că propunerile pe care le-am adresat săptămâna trecută comisarului Thierry Breton se regăsesc sub formă de principii în proiectul de relansare a economiei europene, pe care l-a dat publicității împreună cu comisarul Paolo Gentiloni. Cele trei puncte esențiale pe care trebuie să se bazeze reconstrucția UE vizează faptul că nicio țară nu trebuie lăsată în urmă și nicio economie nu poate rămâne victimă izolată a pandemiei, precum și garantarea accesului echitabil și în condiții similare al tuturor statelor membre la finanțare corespunzătoare necesităților", a spus Dan Nica.
„Este un semn bun pentru România și voi depune toate eforturile necesare, alături de colegii mei, pentru concretizarea suportului masiv destinat, în mod echitabil, tuturor economiilor din Uniune. Această propunere trebuie să devină realitate, pentru că nicio economie europeană nu va fi capabilă de reconstrucție fără lichidități suplimentare direcționate de UE. E nevoie de solidaritate și de viziune dincolo de termenul imediat impus de urgența crizei", a mai transmis politicianul.
„Un fond pentru redresare" este un proiect dat publicității de comisarii europeni pentru Economie și Piața Internă. Acesta prevede crearea de instrumente suplimentare extraordinare pentru a asigura țărilor din Uniune finanțarea necesară a planurilor de refacere economică.
Conform comisarilor Breton și Gentiloni, de la planul de urgență adoptat de Bruxelles pentru a asigura lichiditățile necesare supraviețuirii sistemului economic european, trebuie făcut pasul spre relansarea capacității productive a UE, în vederea stopării crizei, menținerii întreprinderilor și protejării angajaților.
„Nevoile de finanțare estimate se ridică la 1.500-1.600 miliarde de euro, bani ce trebuie injectați direct în economia UE. Una din pârghiile utile în acest sens ar urma să fie un fond european conceput special pentru emiterea de obligațiuni pe termen lung. Mă bucur că ideea este susținută de responsabilii pentru sfera economică din Comisia Europeană", a mai declarat europarlamentarul Nica.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci