Economistul Băsescu: Vor fi cel puţin două state UE care vor intra în dificultate în perioada următoare

basescu2
basescu2

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că vor fi cel puţin două ţări UE care vor intra în dificultate în perioada următoare, menţionând, că, în afară de acestea, şi Portugalia este în mare dificultate.

Potrivit şefului statului, UE are probleme mari în ceea ce priveşte extinderea, dar şi probleme interne. El a spus că în Irlanda au fost finanţate eronat consumul şi "balonul imobiliar". "Noi am avut norocul extraordinar că nu am ajuns la o paranoia a consumului înainte de criză", a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că România are o şansă extraordinară. "În primul rând pentru că nu a împrumutat bani să simuleze o aşa-zisă relansare economică înainte de a lua măsurile de a-şi reduce cheltuielile proprii. Veţi vedea ţări despre care s-a scris cu litere mari ce măsuri extraordinare au luat, deci nu vorbesc despre Germania", a mai spus şeful statului român. Băsescu a mai spus că Grecia a intrat în criză în urmă cu opt luni, Irlanda a intrat recent într-o situaţie similară. "Vor mai urma cel puţin încă o ţară sau două. S-a intrat în criza datoriilor suverane, a datoriilor statelor" a prevăzut președintele. Şeful statului român a mai declarat că este extrem de important ca euro să nu cadă, pentru că acest lucru ar însemna încetarea funcţionării UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel