Ed Davey, ministrul britanic al Mediului, fascinat de Muzeul Satului

Ed Davey
Ed Davey

Prezent, marți, la Muzeul Satului, unde ministrul român al Mediului, Rovana Plumb l-a invitat la o întâlnire bilaterală, Edward Davey, secretarul de Stat pentru Energie şi Schimbări Climatice din Marea Britanie, s-a declarat fascinat de frumusețea caselor și bisericilor din lemn din interiorul Muzeului.

La conferința de presă, organizată în aer liber, într-o curte din apropierea bisericii maramureșene, oficialul britanic i-a mulțumit ministrului român pentru primirea într-un cadru cu totul special. „Singura problemă pe care o voi avea, la Londra, când ministrul Rovana Plumb îmi va întoarce vizita, va fi găsirea unui loc la fel de frumos pentru întâlnire”, a adăugat Davey. Stafful ministrului britanic a făcut fotografii în muzeu și a cerut detalii despre exponate, exprimându-și, totodată, entuziasmul față de frumusețea Bucureștiului și a clădirilor sale, pe care oaspeții le-au comparat cu cele parisiene.

La întâlnirea de ieri, Edward Davey a precizat, între altele, că este foarte bucuros ca România a acceptat să facă parte din Grupul pentru Creștere Verde și că are o excelentă colaborare cu Rovana Plumb, despre care a apreciat că este “un ministru foarte puternic și cu viziune”. El a accentuat buna colaborare dintre România și Marea Britanie în domeniile deșeurilor și energiei. Cei doi miniștri au discutat subiecte precum managementul deşeurilor, schimbările climatice şi măsurile aferente pentru combaterea şi adaptarea la efectele acestora, dar și despre explorarea gazelor de şist, pentru care Marea Britanie a anunțat, recent, acordarea de facilități fiscale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel