Edi Iordănescu, discurs măreț înainte de optimi: Când joci cu istoria în faţă e clar că e un meci de la care îţi doreşti cât mai mult

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Selecționerul Edward Iordănescu a declarat, luni, într-o conferință de presă, că naționala Țărilor de Jos este favorită în meciul cu România din optimile Euro-2024.

„Când joci cu istoria în față, e clar că îți dorești cât mai mult. Nu există un meci ușor de pregătit. Va fi extrem de greu. Noi ce am construit, am construit cu realism și da, vă spun că Olanda este favorită. Și noi avem setul nostru de atuuri, am consolidat un grup bun, și sportiv și uman, avem o țară care respiră în același timp cu echipa. Ne inspirăm și din trecut, mai ales din trecutul frumos. Știm că trebuie să fim aproape de perfecțiune mâine pentru a avea succes. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere, fizic și mental, să ne dorim cu adevărat să mergem mai departe. Am încredere în echipă. Ca organizare de joc trebuie să fim extraordinari, să nu facem greșeli. E posibil să apară schimbări mâine, sperăm să avem inspirația să alegem bine și pe parcurs să facem la fel. Este important să fim solizi în joc și disciplinați, am pregătit și loviturile de la 11 metri. Suntem dispuși să dăm totul pentru a lua totul, ne dorim o calificare enorm, dar suntem conștienți că trebuie să dăm tot ce avem mai bun pentru a trece mai departe și a aduce o bucurie poporului român. Am făcut o muncă bună împreună cu staful și echipa. Acum responsabilitatea e mare și să facem o performanță unică. Sperăm să fie un nou început pentru echipa națională. Ar fi fabulos să mergem în sferturi”, a declarat Iordănescu.

El a mai spus că speră într-un număr cât mai mare al fanilor români: „Băieții întreabă constant de bilete luate de români, avem nevoie de suporteri”.

Mijlocașul Răzvan Marin a subliniat și el determinarea echipei, afirmând că tricolorii sunt pregătiți să dea totul pe teren pentru a trece de Țările de Jos.

„Sunt bine, am avut o mică răceală, sunt apt sută la sută și acum sunt pregătit să dau totul pe teren. Știam că așteptările vor fi mari, acum sunt și mai mari, pentru că am trecut de grupe, dar din punct de vedere mental suntem bine și pregătiți să facem lucruri mari. Nu văd acest meci ca pe o revanșă după sezonul de la Ajax, eu îmi fac treaba pe teren. Așa a fost să fie. Eu îmi fac treaba pe teren, pentru mine și pentru România. Suntem pregătiți, am avut șase zile de recuperare și sunt sigur că cine va intra mâine, va da totul pe teren. Cel mai important este ca echipa să câștige. Mă bucur că am ajutat prin evoluții bune, îmi doresc ca România să ajungă cât mai departe. Naționala Olandei are jucători de top, poate au avut un start mai greu, dar noi trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut”, a spus Răzvan Marin.

Fotbaliștii „Portocalei Mecanice”, Youri Mulder și Rafael Van der Vaart, s-au arătat nemulțumiți de faptul că multe goluri sunt anulate la Campionatul European 2024 din cauza ofsaidurilor milimetrice văzute de VAR. Aceștia au cerut eliminarea sistemului VAR.

„Nu sunt fericit de aceste decizii. Golurile sunt anulate din cauza lungimii degetelor de la picioare, chiar a unghiilor. Nu ar trebui să dăm ofsaid pentru câțiva milimetri. Cred că nu ar trebui să mai avem VAR. Nu este ridicol? Nu mai are niciun sens. Trebuie să scăpăm de VAR. Acele goluri marcate de Romelu Lukaku au fost toate foarte aproape. A fost și o decizie, ca cea din meciul împotriva Turciei, care nu are niciun sens. Înțeleg că UEFA are acum un cip în minge și știe absolut totul, dar nu am încredere totală în acea tehnologie”, a spus Youri Mulder.

Meciul România - Olanda din 2 iulie este văzut de jucătorii olandezi ca o ocazie perfectă pentru a-și reveni după înfrângerea usturătoare cu Austria.

„România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile”, a declarat Tijjani Reijnders, mijlocașul selecționatei Olandei, într-o conferință de presă de sâmbătă, citat de Agepres. Reijnders a menționat că discuțiile din cadrul lotului naționalei Oranje au contribuit la detensionarea atmosferei după evoluția slabă din meciul cu Austria.

La turneul final din Germania, echipa olandeză a încercat să creeze în cantonamentul lor un mediu în care jucătorii să-și poată exprima opiniile și, dacă este necesar, să aducă critici constructive pentru a ajuta echipa să joace mai bine. Atmosfera a fost sumbră după eșecul de marți cu Austria (2-3), meci în urma căruia Olanda s-a calificat în optimi ca una din cele mai bune echipe de pe locul 3.

„Am avut niște discuții dure, dar suntem pe drumul cel bun și toată lumea este pe aceeași lungime de undă. Este clar de acum că victoria înseamnă calificare, eșecul înseamnă să mergem acasă”, a spus Reijnders.

„Eu am urmărit din nou meciul și am văzut ce ar putea fi îmbunătățit. Trebuie să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla. România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile. Și ei evoluează cu multă intensitate. Trebuie să fim mult mai atenți cu mingea și asta nu s-a întâmplat deloc în meciul cu Austria”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel