Ședință de Guvern. Principalele teme de discuții

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află o informare privind stadiul pregătirii alegerilor pentru președintele României. De asemenea, vor fi luate în discuție programul de iarnă în domeniul energetic și normele de implementare pentru programul "Prima casă".

Pe ordinea de zi a Guvernului se află doar două ordonanțe de urgență, prima dintre ele făcând referire la repunerea în drepturi a artiştilor, sportivilor şi academicienilor. Cea de a doua are în vedere operarea unei aeronave medicale.

Premierul Victor Ponta a ținut să mulțumească public reprezentanților MAI care au intervenit ieri în accidentul produs în Bulgaria în care un autocar cu 25 de români s-a răsturnat.

În anul 2010 au fost 140 de ordonanţe de urgenţă, în 2011 au fost 130 și, până în acest moment, sunt doar 50.

"După lupte seculare, preşedintele a fost obligat să promulge reducerea CAS. Avem oportunitatea, alături de schemele de ajutor de stat pentru IMM şi pentru marile întreprinderi, să luăm măsuri pro-economie. Aceste efecte se vor vedea în anul care urmează", a subliniat premierul.

Citește și: Băsescu-Leancă. Ponta: E un gest extrem de iresponsabil

De asemena, Ponta a spus că pe baza tuturor aspectelor discutate şi la ministere şi la Bruxelles, cu Comisia Europeană, săptămâna viitoare va exista o rectificare pozitivă.

În ceea ce privește drepturile salariale, cele pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru însoţitori, acestea sunt acoperite fără niciun fel de problemă. 

"Restul vedem ce putem să acoperim", a spus Ponta.

Premierul a propus continuarea implementării tuturor proiectelor pragmatice pentru Republica Moldova, menționând că microbuzele sunt aproape gata, la fel și sprijinul pentru instituţiile de cultură și pentru administraţia publică.

"Oamenii de dincolo de Prut trebuie să vadă că sunt sprijiniţi în mod concret şi că drumul lor european este unul bun. Vreau să mulţumesc guvernului Republicii Moldova pentru drumul european pe care s-a înscris Moldova", a mai spus prim-ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel