Fostul ministrul al Sportului, Eduard Novak, și-a depus candidatura la Camera Deputaților, într-o circumscripție de București.
Citește și: Eduard Novak și-a anunțat retragerea din sportul paralimpic: Nu mai este pentru oamenii cu dizabilități
Eduard Novak și-a depus candidatura pentru Camera Deputaților din partea Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), în Circumscripția electorală nr. 42, București, iar cele două mari priorități ale sale sunt persoanele cu dizabilități și sportul, în contextul în care acesta a fost ministru al Sportului, având în palmares, ca sportiv de performanță, un aur paralimpic, obținut la Londra, în 2012, și trei medalii de argint câștigate la Beijing 2018, Londra 2012 și Tokyo 2020.
”Candidez deoarece România cheltuie cel mai mult din bugetul de stat pe cap de sportiv din Europa, ineficient (...). Persoanele cu dizabilități și sportul vor fi cele două mari capitole pe care vreau să le duc în Parlament și o să militez patru ani pentru acest lucru (...). Noi avem această datorie, să găsim niște soluții.
O să militez pentru a deschide Bucureștiul sportului, o să militez ca în fiecare sector să fie bază sportivă necesară pentru practicarea sporturilor olimpice, să fie în fiecare sector bazin de înot, pistă de atletism, să fie sală de tenis de masă, să fie acele baze de sportive de care avem nevoie”, a declarat Novak la Biroul Electoral Municipal.
Eduard Novak a adăugat că a decis să fie deputat de București, deoarece vrea să fie ales de către cetățeni, ”nu prin înțelegeri politice”.
”Îmi doresc ca lucrurile să se schimbe, îmi doresc să fiu un deputat care este, în primul rând, deputatul Bucureștiului, să fiu un deputat al cetățenilor. De ce am ales să fiu deputat de București? Am ales deoarece vreau să fiu ales de către cetățeni, nu prin înțelegeri politice. Vreau să fiu, dacă merit această poziție, vreau să fiu ales de cetățeni.
Am nevoie de voturi ca să pot să îi reprezint. Vreau să fiu vocea sportului, vreau să fiu vocea persoanelor cu dizabilități, care știu foarte bine ce probleme au. și nu degeaba România are doar șase reprezentanți la jocurile paralitice în fiecare ciclu olimpic (...).
Ei nu au posibilitatea să se deplaseze efectiv la antrenament și acestea sunt problemele adevărate. De fapt, acele 800.000 de persoane cu dizabilități din toată țara, din păcate, sunt captive în apartamente, ei nu pot să se deplaseze efectiv, ei nu pot să trăiască o viață normală între noi”, a subliniat Eduard Novak, notează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu