Prof. Andreia Bodea, directorul Colegiului Naţional I. L. Caragiale din Capitală, a vorbit despre eforturile Colegiului Caragiale de a le oferi elevilor o educație practică și relevantă, prin întâlniri cu profesioniști din diverse domenii și foști absolvenți. Aceste activități sunt menite să le arate elevilor exemple reale de succes și adaptare la viața modernă.
Profesoara Andreia Bodea a explicat faptul că la Colegiul Naţional I. L. Caragiale se depun eforturi mari pentru a oferi elevilor o educație relevantă și de calitate, care să îi ajute să se integreze în societate. Școala este dotată modern, iar profesorii participă la cursuri pentru a fi la curent cu noile tendințe educaționale. De asemenea, se organizează întâlniri frecvente cu profesioniști din diverse domenii, astfel încât elevii să poată învăța lecții practice despre viață și adaptare la realitățile actuale.
„O problemă a învățământului românesc este lupta pentru calitate, eficiență și relaționarea cu realitatea. Devorăm materie, informație, o procesăm, dar trebuie să știm și la ce ne folosește. Ce faceți la nivelul Colegiului Caragiale pentru calitate? Ce întreprindeți, ca director, ca profesor, în discuțiile cu colegii din cancelarie? Cum încercați și cum reușiți să le oferiți elevilor educație de calitate care să le folosească, pe care să o asimileze, care să-i ajute să crească în inteligență și relaționarea cu lumea?”, a întrebat Sorin Ivan, decan, director al revistei Tribuna Învățământului.
„Este foarte greu. Colegii mei, într-un număr important, urmează tot felul de cursuri - unele online, unele fizic - citesc, se pun la punct cu tot felul de lucruri, au tot ceea ce poate avea o școală în secolul XXI - table smart, tot ce doriți. Asta este ceea ce școala a putut să le pună la dispoziție și mă bucur că s-a întâmplat asta, să arate ca o școală din secolul XXI, din punctul de vedere al dotărilor.
Încercăm pe cât se poate, în schimbul de elevi, în interacțiuni, să invităm foarte mulți oameni, și la orele de dirigenție, și nu numai. Au din ce în ce mai multe întâlniri cu oameni, cu adulți, din diverse zone de activitate, că ne cer acest lucru. Cum mi-a spus mie un elev: „Doamna directoare, să ne aduceți și nouă un antreprenor, o persoană care nu să ne învețe cum să fim bogați, să ne învețe și pe noi cum să trăim în timpurile astea cât să nu murim de foame”. Le aducem acești oameni.", a spus prof. Andreia Bodea.
Prof. Andreia Bodea a povestit că elevii Colegiului Caragiale au des întâlniri cu profesioniști din domenii precum medicină, sociologie, psihologie și IT, care le-au împărtășit lecții valoroase din propriile experiențe. De asemenea, foști absolvenți, inclusiv cei reveniți din străinătate, au fost invitați pentru a-i inspira și motiva pe elevi.
„Noi suntem în săptămâna altfel. Au avut o întâlnire cu niște persoane deosebite din diverse domenii, că e medicină, că este sociologie, că e psihologie, că este IT, oameni care trăiesc alături de ei și care au reușit, dar nu ne ducem neapărat în zona de bani, vreau să mă duc neapărat în zona de valoare și să vadă că se poate.
Le aducem foști absolvenți care au studiat în străinătate, unii s-au întors de tot, unii sunt doar în vizită, și îi invităm la școală și se întâlnesc. E sala de activități plină. Ei vor aceste informații, dar nu știu de unde să și le ia și atunci se rezumă la rețelele de socializare care nu îi învață clar asta.”, a spus prof. Andreia Bodea la emisiunea DC Edu, de pe DC News, DC News TV și Părințișipitici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu