Educaţie rutieră inedită în Focşani. Treceri de pietoni, inscripţionate cu mesaje preventive

Trecerile de pietoni din apropierea şcolilor şi a altor zone aglomerate din municipiul Focşani vor fi inscripţionate, începând de joi, cu mesaje preventive pentru responsabilizarea pietonilor şi a conducătorilor auto, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea. 

'În urma colaborării dintre IPJ Vrancea, primăria Focşani şi societatea civilă, s-a stabilit ca în zona şcolilor, precum şi în alte zone aglomerate de pe raza municipiului Focşani să se inscripţioneze mesaje preventive pe trecerile de pietoni. Se doreşte astfel o responsabilizare a participanţilor la trafic, atât a conducătorilor auto cât şi a pietonilor, deoarece în continuare nerespectarea priorităţii pentru pietoni sau nerespectarea traversării regulamentare rămân cauze principale ale accidentelor rutiere', a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit poliţiei, de la începutul anului şi până în luna iunie, pe raza municipiului Focşani s-au produs două accidente pe trecerile de pietoni, în urma cărora două persoane au fost rănite grav.

În ceea ce priveşte traversările neregulamentare, în primele şase luni ale anului au fost înregistrate patru accidente, cu patru persoane rănite grav. Activităţile de inscripţionare a trecerilor de pietoni se vor derula pe parcursul întregii veri, până la începerea noului an şcolar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel