Daniel Horodniceanu spune că nu a vrut niciodată să renunțe la șefia DIICOT și spune că va face foarte curând o conferință de presă.
Publicitate
"Vreau să fac o precizare foarte importantă: eu nu am spus niciodată că vreau să plec la Iași. Există o hotărâre a CSM-ului care obligă fiecare șef de Parchet, ca în ultimele șase luni de mandat să facă precizări unde va avea baza de muncă. Același lucru l-am făcut și eu. Spre deosebire de alți procurori la care nu s-a observat acest lucru, la mine s-a observat și s-a pus pe seama faptului că vreau să plec la Iași. Nu, a fost doar opțiunea mea, unde am baza de lucru. În momentele în care nu dau interviuri, trebuie să precizez unde mă duc, și precizarea trebuie făcută cu șase luni înainte de terminarea mandatului. Eu nu cred că a lipsit nimic pentru ca eu să-mi pot continua mandatul, va trebui să-l întrebați pe ministerul Justiției de ce nu voi continua. Voi face o amplă conferință de presă cu realizările mandatului meu," a spus Daniel Horodniceanu la Antena 3.
Argumentele lui Tudorel Toader
Reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis luni către CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al DIICOT.
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat marţi, la Constanţa, că Oliver-Felix Bănilă a etalat mai multe argumente în favoarea sa, la interviul susţinut, în faţa comisiei, pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.
Întrebat de ce l-a preferat pe candidatul desemnat pentru funcţia de procuror şef al DIICOT, Oliver-Felix Bănilă, în detrimentul lui Daniel Horodniceanu, Tudorel Toader a afirmat că o opinie în defavoarea şefului în exerciţiu al DIICOT a fost formată tot în cadrul interviului, când a fost întrebat despre termenul de prescripţie a cauzelor şi situaţia achitărilor.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu